Home » Echtpaar Van Hoek geeft acht paarden weg
algemeen

Echtpaar Van Hoek geeft acht paarden weg

VUGHT – Frans en Janine van Hoek blijven strijden voor rehabilitatie van hun hengst Guldenberg. De strijd tegen het stamboek KWPN duurt al jaren en kost niet alleen veel tijd, maar ook veel geld. Het Brabantse echtpaar ziet zich nu genoodzaakt om afstand te doen van acht van hun paarden.

Het echtpaar Van Hoek bij hun paarden.

,,Zolang we procederen kunnen we niet langer voor die paarden zorgen. Naar de slager brengen is voor ons geen optie. Daarom willen we de paarden schenken aan mensen die ook echt iets met de dieren kunnen doen. Het zijn gebruikspaarden”, aldus het echtpaar Van Hoek, dat de strijd om eerherstel van Guldenberg nog wil intensiveren. ,,We willen ons focussen op het onrecht dat ons is aangedaan, maar ook op schadevergoeding.”

Het conflict tussen Van Hoek en het KWPN speelt, zoals gemeld, al sinds 1991. Guldenberg was een veelbelovende hengst, die uiteindelijk niet werd goedgekeurd, omdat er sprake zou zijn van dopinggebruik.

Lees ook: “Advocaat KWPN is niet integer”

Lees ook: Eigenaar Guldenberg boos over handreiking KWPN

Stegen.net

over de auteur

Steven Stegen

Steven (1967) werkt bijna 30 jaar in de journalistiek. Hij werkte voor vrijwel alle hippische bladen en diverse kranten. Daarna heeft hij zich op radio en TV toegelegd en natuurlijk op deze website.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net

2 reacties

klik hier om te reageren
  • Als de familie Van Hoek een goed adres zoekt voor één van hun paarden mogen ze contact met mij opnemen. Mocht de schenking of overname doorgaan verwacht/wil ik wel dat we contact houden over hun paard(en) om hun ook de gelegenheid te geven te zien dat hij/zij goed verzorgd wordt/worden.

  • Ik zou wel graag een paard van familie Van Hoek willen hebben! Wil zelf namelijk al erg lang een eigen paard & kan hem dan ook gelijk gebruiken voor mijn opleiding volgend jaar.