Eigenaar Guldenberg boos over handreiking KWPN

Eigenaar Guldenberg boos over handreiking KWPN

6 april 2009 09:52 Uit Door Steven Stegen
Deel dit met je vrienden

VUGHT – Het KWPN lijkt na 18 jaar een einde te willen aan de slepende affaire Guldenberg. Maar dan niet op de manier zoals eigenaar Frans van Hoek dat had gehoopt. Het stamboek zou hebben geprobeerd een mogelijke bondgenoot van Van Hoek te ontmoedigen om zich met de kwestie te bemoeien.

Die mogelijke bondgenoot is advocate Muller. Ook zij is in een juridische strijd met het KWPN verwikkeld. Onlangs stonden de partijen tegenover elkaar in de rechtbank in Breda. Directeur Johan Knaap van het stamboek riep daar uit dat wat hem betreft ,,deze gifbeker nu maar eens moet stoppen.”

De advocaat van het KWPN deed daarop een handreiking aan Muller. Het KWPN zou bereid zijn tot een schikking in haar zaak, maar dan wel op voorwaarde dat Muller afziet van verdere acties tegen het stamboek en dat ze zich zeker niet moet mengen in de zaak Guldenberg.

Frans van Hoek is verbaasd en boos over deze actie. ,,Dit slaat natuurlijk nergens op! En bovendien is mevrouw Muller helemaal niet bij de zaak Guldenberg betrokken. De enige overeenkomst is dat we beiden strijden tegen wat er bij het KWPN gebeurt. Het KWPN wil van Guldenberg blijkbaar wisselgeld maken.”

Het lijkt er op dat de handreiking die het KWPN heeft gedaan niet het effect krijgt waarop het stamboek had gehoopt. ,,De mogelijkheid is aanwezig dat we samen op gaan trekken. Maar ik ben voorzichtig. Ik heb inmiddels meerdere advocaten gehad”, aldus Frans van Hoek. Hij heeft overigens een klacht ingediend tegen advocaat F.C. Kollen van het KWPN. Volgens Van Hoek heeft Kollen de rechtbank misleid.

Het KWPN wil niet op de zaak ingaan en verwijst naar een uitspraak uit 2005, waarin het stamboek in het gelijk werd gesteld. Van Hoek daarover: ,,Dat was een uitspraak van de voorzieningenrechter, dus in een kort geding. De bodemprocedure loopt nog.”

In de zaak Guldenberg draait het om een vermeende dopingaffaire. Diverse deskundigen zeggen dat er geen sprake is geweest van dopinggebruik bij de hengst.

NHP