Emmelie Scholtens succesvol bij hengstencompetitie

Share
  • 1 januari 2011 18:18

door: Steven Stegen, 1 januari 2011 18:18

ZUIDBROEK | STEGEN.NET

De reis terug naar het Noorden pakte voor Emmelie Scholtens uit Schijndel prima uit tijdens de GMB KNHS/KWPN-hengstencomeptitie tijdens Indoor Veendam. Scholtens presteerde bijzonder sterk door zowel de klasse M als L te winnen. Ook wist ze met Apache (UB40 x Krack C)in de klasse M zelfs een tien voor zijn geweldige draf te scoren.

Emmelie Scholtens won met Astrix de klasse M. ©Roos Meertens

Met een totaal van 87,5 punten won Scholtens deze klasse, terwijl ze met wereldkampioen Astrix met een score van 85,5 ook nog eens de tweede plaats pakte.

Laurens van Lieren zegevierde in de Z met President’s Wonderboy. ©Roos Meertens

In de klasse Z was de overwinning voor de met veel expressie bewegende President’s Wonderboy (Ramon x Nimmerdor), die onder Laurens van Lieren het beste resultaat wist neer te zetten. Zijn correcte en aansprekende verrichting leverde een score van 83,5 punten op. Daarmee verwees hij de goed bewegende Zhivago (Krack C x Jazz), gereden door Theo Hanzon, naar de tweede plek. Emmelie Scholtens won de L met Briljant (v. Uphill).

Jur Vrieling won met Baltic VDL het L-springen. ©Mariol Middel

Bij het springen was er Noordelijk succes voor Jur Vrieling. De ruiter uit Holwierde won de klasse L met Baltic VDL (v. Quaprice). Vijf hengsten drongen door tot de barrage van de klasse M. Als winnaar kwam de fanatieke en voorzichtige Chello III VDL (Contender x Sandro) onder Marcel de Boer uit de bus. Daarmee boekt de VDL Stud de tweede zege van de dag. De slotrubriek, het gecombineerde Z/ZZ-springen, werd gewonnen door Steven Veldhuis met de voshengst Wietvot (v. Guidam). Jur Vrieling eindigde nu als tweede met Zirocco Blue VDL (v. Mr. Blue).

Stegen.net | KWPN