archief
contact
+31 6 53239630

Indoor Veendam: spannende finales landelijke ruiters

ZUIDBROEK – Indoor Veendam zit er voor de landelijke springruiters op. Dinsdagavond werden de finales verreden. In de ZZ-finale ging de overwinning naar Bram van der Pluijm met Kalix.

Daan van Geel won het ZZ-progressief met Do. ©Roos Meertens

De Brabander liet al eerder in de Eurohal zien dat hij weet wat barragerijden is. In de ZZ-finale moest hij het tegen vier tegenstanders opnemen. Shanice Roozeboom zette daarin een snelle tijd neer van 32,87, maar ze maakte met Uno Cento in de haast een fout. Haar rit bleek uiteindelijk goed voor de derde plaats. Henri Stegeman zag een aantal snelle concurrenten fouten maken. Hij besloot het met Wadro’s Ulanov rustiger aan te doen. Die taktiek werkte goed, want de foutloze rit in 36,15 bleek goed voor het tweede geld. Bram van der Pluijm ging er wel echt voor en was met een tijd van 31,83 veruit de snelste foutloze deelnemer.

In de Z-finale was Weite Oldenziel na eerdere prestaties de torenhoge favoriet. De ruiter uit Gieten reed ook nu zelfverzekerd en troefde met Valanta in de barrage met gemak vier tegenstanders af. Hilde Woudstra had het nakijken. Ze eindigde met Opala op meer dan drie seconden achterstand als tweede.

De M-finale werd een prooi voor Robert Dinkela met Zedelina, voor Rianty Zwart (Aphrodite) en Suzanne Tepper (Vdl Zizonica).

Stegen.net

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share