archief
contact
+31 6 53239630

Julia van Schaik prolongeert Drentse ponytitel

BRONNEGER – Julia van Schaik heeft zaterdag haar Drentse titel bij de dressuur voor pony’s geprolongeerd. De 16-jarige amazone schreef met Vitell W opnieuw de Z2 op haar naam. Van Schaik behaalde 72,36%.

Julia van Schaik nam voor de huldiging Divano du Bois mee. ©Steven Stegen

De amazone van de ponyclub Exloo kwam in de Z2 met twee pony’s aan de start. Met Vitell W (v. Vita Nova’s Hanassie) reed ze als eerste. In het begin moest Julia van Schaik er flink tegen rijden, maar later kwam er meer vaart in de proef, die vrijwel vlekkeloos verliep. Alleen in de galop sprong Vitell een keertje over.

Van Schaik startte als laatste nog met Divano du Bois, waarmee ze vorig jaar nog in de M2 won. Divano ging met veel afdruk door de baan, maar op de lange zijde in de galop sprong hij een keer flink weg. Met Divano kreeg de succesvolle amazone een waardering van 71,11%, waardoor Julia met deze pony als tweede eindigde.

Julia van Schaik prolongeerde de Drentse Z2-titel met Vitell W. ©Roos Meertens

Julia van Schaik vertelde vorig jaar op het Drents kampioenschap nog dat ze zou gaan stoppen bij de pony’s. Maar nu was ze er dus weer om de belangrijkste prijzen weg te kapen. ,,Tja, klopt. Ik kon de ponysport toch nog niet loslaten. Maar dit is nu echt m’n laatste jaar. Je ziet ook wel dat ik toch wel wat lang begin te worden. Beide pony’s staan nu ook te koop”, aldus Julia van Schaik. Ze vertelde ook dat ze niet op de titel had gerekend. ,,Nee, echt niet. Ik had Marjan Hooge zelf op kop gezet.” Hooge werd met Mr. Matcho derde in het klassement met 68,47%.

Fayegale Krieger werd L1-kampioen met Just a Medley.
Fayegale Krieger werd L1-kampioen cat AB met Just a Medley. ©Steven Stegen

De Z2 cat C. werd gewonnen door Michelle Berends en de ervaren Wesley, die voorheen successen behaalde onder de broertjes Snijders.

In de Z1 D/E pakte Fleur Hofstra de titel. De 14-jarige amazone uit Emmen deed dat met Duesmann. ,,Ik had er helemaal niet op gerekend, want de pony loopt nog maar net in de Z en hij was ook best wat gespannen.” In de M2 D/E ging de titel met ruime afstand naar de 12-jarige Lisa van der Hulst met Kulberg’s Lancelot. De combinatie uit IJhorst nam met een score van 66,00% flink afstand van de concurrentie.

Stegen.net

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel