Ellen Wynia scoort met Chakakahn

Ellen Wynia scoort met Chakakahn

30 mei 2011 18:56 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

OOSTERWOLDE – Ellen Wynia en Denise Smit wonnen zaterdag tijdens het CH Oosterwolde respectievelijk bij de vier- en vijfjarige dressuurpaarden. Wynia zegevierde met Chakakahn en Smit won met Bolivia. Manon van Hylckama-Vlieg uit Schoorl liet de concurrentie ruim achter zich met de zesjarige Archibald.

Ellen Wynia met Chakakahn. ©Jacob Melissen

Ellen Wynia kreeg van de jury een score van 80 procent. Met Chakakahn (v. Sir Donnerhall) won ze ook al de Subli-wedstrijden in Almelo en Marum. Susan Bouwman-Wind uit Nijeveen kreeg met Johnson-nakomeling Cimmiek een puntentotaal van 76, goed voor de tweede plaats. Marie-José Calis volgde met een punt verschil. Met Cristal (v. Uphill) behaalde ze 75 procent.

De vijfjarige paarden konden iets minder overtuigen dan de vier- en zesjarigen, maar hier deden ook minder deelnemers aan mee. Denise Smit kreeg van de jury de hoogste punten. Met 67,60 procent verdiende ze met Equluus Bolivia (v. Krack C) de eerste prijs. Cecile Smit won met Bolero (v. Uptown) al eens een Subli-wedstrijd in Marum. Nu moest ze genoegen nemen met de tweede prijs met 66.40 procent.

Archibald (v.Krack C) was het beste zesjarige dressuurpaard. Manon van Hylckama-vVlieg reed de ruin naar 81,20 procent. Hiermee schrijft Archibald zijn tweede competitiewedstrijd van de KNHS-Subli Kampioenschap op zijn naam. Engie Kwakkel uit Heerde mocht haar paard Custom Zadels Anoraline (v. Samba Hit) voor de tweede keer opstellen achter Archibald.

Ook de zondag was voor Ellen Wynia een succesvolle dag. Ze won met R.Quincy beide Z2-proeven en eindigde in de kür op muziek bovendien als tweede.

Stegen.net | KNHS