Duitsland oppermachtig op EK Eventing

Duitsland oppermachtig op EK Eventing

28 augustus 2011 20:21 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

LUHMÜHLEN – Bij de Europese titelstrijd eventing hebben de Duitse ruiters zowel het landenklassement als de individuele titel gewonnen. Michael Jung behaalde met Sam het individuele succes. Hij leidde ook de equipe naar goud, die verder bestond uit Sandra Auffarth met Opgun Louvo en Ingrid Klimke met Abraxxas.

De winnende Duitse ploeg op het EK Eventing.

Nederland eindigde op de zevende plaats. Voor de equipe van bondscoach Martin Lips was dat niet voldoende voor olympische kwalificatie. Elaine Pen leverde de beste prestatie de Oranje-afvaardiging, door met Vira 14e te worden. Tim Lips, normaal de beste van de ploeg, kwam met Concrex Oncarlos niet verder dan de 28e plaats.

Het Nederlandse team bestond uit de teamleden Merel Blom (Breukelen) met Umberto DB (v. Oscar), Raf Kooremans (Turnhout, B.) met Cavalor Demeter (v. Rubin Royal), Tim Lips (Made) met Concrex Oncarlos (v. Faram) en Elaine Pen (Voorschoten) met Vira (v. Jazz). Verder kwamen individueel ook nog Jan van Beek (Rijsbergen) met Bridget (v. Up Chiqui) en Andrew Heffernan (Nantwich Chesire, GBR) met Millthyme Corolla (v. Millthyme Cappuccino) aan de start.

Stegen.net | KNHS