RV en PC Exloo grijpen Drentse titels

Share
  • 28 augustus 2011 12:52

door: redactie, 28 augustus 2011 12:52
  • BEILEN | Stegen.net

Ruiters en amazones van de twee verenigingen uit Exloo waren woensdag oppermachtig tijdens het toetje van de Drentse kampioenschappen. Zowel de RV Exloo als de PC Exloo sleepten de verenigingstitels in de wacht op deze ingelaste wedstrijd.

Door het slechte weer ging het verenigingskampioenschap tijdens de titelstrijd in De Wijk niet door. In Beilen werd alsnog een avond georganiseerd, zodat ook deze laatste Drentse titels alsnog verdeeld konden worden. Door de grote schare fans ontstond er toch een mooie sfeer. En natuurlijk was vooral de sfeer bij de delegatie uit Exloo opperbeste, met de twee titels op zak.

De deelnemers uit Exloo vieren hun successen. ©Roos Meertens

Toch was de strijd spannend, want bij de ponyclubs bood PC de Reestruitertjes goed partij. Met een totaal van 764 deden de ruitertjes uit De Wijk maar weinig onder tegen Exloo, die won met 767. Bij de paarden kwam de concurrentie vooral van de Kasteelruiters uit Coevorden, met 772 tegen 776 voor de RV Exloo.

Bij de dressuur voor paarden werd de beste prestatie opvallend genoeg neergezet door springamazone Marcelle Hokse, die met Burga Utopia in de B-klasse 202 punten vergaarde voor haar RV Staphorst. Clubgenote Gwendolyn Krabbe won met Bilihya het springen. Ondanks de super prestaties van deze twee amazones moest LR Staphorst zich tevreden stellen met de derde plaats, maar dat was wel genoeg om naar de Hippiade in Ermelo te mogen.

Stegen.net