Derde rijhal Driesporen officieel geopend

Derde rijhal Driesporen officieel geopend

18 september 2011 14:02 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden
  • ONSTWEDDE

Hij was al een tijdje in gebruik, maar sinds zaterdag is de derde overdekte rijhal van de manege de Driesporen nu ook officieel geopend. Wethouder Jan Bessembinders van de gemeente Stadskanaal verrichte de opening. Daarna was er een gevarieerd showprogramma.

Zo waren er shows met onder meer pas de deux, achttal, kür, voltige, country, voetbal, modeshow en op het eind een spectaculaire polowedstrijd, die erg in de smaak viel bij het publiek. Ook werden de succesvolle leden Emma Vos (kampioen), Selina Schipper en Esmee Manning (beiden reservekampioen van Groningen) werden gehuldigd. Verder werden de vrijwilligers Karin Hilgenga en Henk Huls in het zonnetje gezet.

Vrijwilligers en sponsors worden in het zonnetje gezet.

De nieuwe hal geeft wel aan dat het bijzonder goed gaat met de stichting en diverse verenigingen in Onstwedde. De nieuwe hal, gebouwd door bouwbedrijf HTO uit Assen, staat haaks achter de bestaande hallen. ,,Het ledental bleef stijgen waardoor het bijna iedere avond volle bak was”, vertelt voorzitter Egbert Huiting van stichting Manege De Driesporen. ,,Nu de derde hal klaar is, kunnen er op verschillende tijden dubbele lessen worden gegeven en is er daarnaast volop gelegenheid om vrij te rijden, daarvoor is vanaf nu altijd minimaal één hal beschikbaar.”

Voor dit seizoen staan er in De Driesporen al 25 indoorwedstrijden op het programma. Daarnaast worden er wekelijks ongeveer veertig lesuren verzorgd.
[Stegen.net | Onstwedde Online]