Bouw nieuwe rijhal Driesporen begonnen

  • 9 mei 2010 17:15
door: redactie, 9 mei 2010 17:15

ONSTWEDDE –  Manege De Driesporen in Onstwedde breidt uit met een derde rijhal. De gemeente Stadskanaal verleende onlangs de vergunning voor de bouw van de nieuwe hal, waarmee de bouw kan beginnen. De fundering is inmiddels gelegd en de werkzaamheden aan de staalconstructie zijn ook bezig.

De bouw van de nieuwe hal

De bouw van de nieuwe hal bij de manege in Onstwedde.

Aanleiding voor de uitbreiding is het enorm stijgende aantal leden van De Driesporen, zowel bij rijvereniging de menvereniging en bij manegevereniging.  Ook wordt de hal gebouwd om meer lessen te kunnen geven en meer wedstrijden te kunnen organiseren.

De nieuwe hal wordt 27 meter breed en 50 meter lang. De hal wordt gebouwd in verlenging achter de bestaande hallen, waarbij de nokken van de bestaande hallen worden doorgetrokken over de nieuw te bouwen hal.

De uitbreiding zorgt ervoor dat er een derde rijbak ontstaat van twintig bij veertig meter, een nieuwe opzadelruimte van twintig bij vijf meter, een hindernisberging van 25 bij vijf meter en zes nieuwe paarden- en ponyboxen voor pensionstalling.

Het is de bedoeling dat de verbouwing klaar is als de Wintercompetities 2010-2011 gaan beginnen.

Stegen.net