Gerben Morsink wereldkampioen met Carthageno

Share
  • 25 september 2011 18:54

door: redactie, 25 september 2011 18:54
  • LANAKEN

Gerben Morsink is zondagmiddag met zijn Zangersheide-vosruin Carthageno Z (v. Carrthino Z x Burggraaf) wereldkampioen geworden bij de zesjarige springpaarden. In Lanaken versloeg de 23-jarige ruiter uit Beuningen de Duitser Joachim Heyer, die met Cum Laude 5 tweede en met Chattanooga derde werd.

Gerben Morsink

Gerben Morsink legde in de eindstrijd voor zevenjarige paarden beslag op de dertiende positie met Faithfull. De combinatie tikte een balk af in het basisparcours. Jos Lansink finishte met zijn beide paarden Econoom van het Lindehof en Cassigo della Caccia als 22ste en 23ste na twee springfouten in de basisomloop. Daarin liep Morsink met Zartouche (25ste) twaalf strafpunten op. Jessica Kürten was de sterkste met Cor dela Rossa Z.

Morsink was ook met twee paarden van de partij in de finale voor vijfjarige paarden. Daarin leverde hij de beste prestatie met Chaqui Z (achttiende), waarmee hij in de barrage een fout maakte. Dat deed ook Bas van der Aa met Goldfeyer (25ste). Gerben Morsink hield aan zijn rit met Cartaire Z (57ste) dertien strafpunten over.

Gerben Morsink was de koning te rijk met zijn gouden medaille: ,,Ze sprongen deze dagen allemaal fantastisch, maar met Carthageno had ik net dat laatste beetje geluk. Of liever: gewoon geen pech. Mijn andere paard Faithfull in deze rubriek moest bijvoorbeeld net mesten voor een hindernis. Dit is super, ongelooflijk. Dat was het al toen ik met vijf van de zes paarden in de finales terechtkwam met allemaal paarden van eigen fok, maar nu met die gouden medaille helemaal.”

Bij de zevenkarigen ging het goud naar Zangersheide. Daarcoor tekende Cor de la Rosso Z (v.Cor d’Almé I Z), gereden door Jessica Kürten. Het zilver werd gewonnen door Casquino (v.Cash And Carry) met Daniël Deusser en het brons ging naar Tabou Z (v.Treasure Z) met Christian Ahlmann.

De finale van het WK voor vijfjarigen kende een zeer groot aantal barragekandidaten. In de barrage werd er hard gereden. De zege ging naar de Wandor van de Mispelaere-dochter Gladys, gereden door Yves Vanderhasselt. Het zilver was voor Cafe’s Champus (v.Cafe au Lait) onder René Tebbel en het brons was voor Chacco-Fly (v.Chacco Blue) onder Jacek Bobik.
[Stegen.net | Hippisch Twenthe | KWPN]