LR NOP viert 60-jarig bestaan

LR NOP viert 60-jarig bestaan

11 oktober 2011 20:18 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

EMMELOORD
De LR NOP viert op 5 november feest. De rijvereniging bestaat dit jaar 60 jaar. De club werd op 27 oktober 1951 opgericht.

Leden en oud-leden van de LR NOP zijn op 5 november welkom in de manege in Emmeloord. Dan wordt feest gevierd en teruggeblikt op de rijke geschiedenis. De LR NOP ontstond in een periode waarin veel pioniers de nieuwe polder gingen bevolken.

De huidige verenigingslocatie in Emmeloord.

Harry Cornelissen over die periode: ,,Onder voorzitterschap van de Hr. Van Cingel en de Hr. Crebas als secretaris met een voorlopig bestuur werd de vereniging opgericht met 20 leden en 10 donateurs. Door de toenmalige inspecteur van de Koninklijke Nederlandse Federatie van Landelijke Rijvereniging werd een boeiend betoog gehouden met de volgende zinsnede. “Liefde voor het paard is van fundamenteel belang. De paardensport is een moeilijke sport, het vraagt veel doorzetting vermogen, discipline,wilskracht en saamhorigheid.” Dit is tot op de dag van vandaag nog zo”, aldus Cornelissen.

In 1952 organiseerde de rijvereniging het eerste concours, met onder andere Prins Bernhard als deelnemer. In 1968 werd een manege gebouwd. Door de jaren heen behaalden de leden van NOP vele successen, waarbij ook de teams opvallend presteren. ,,De tijd is snel gegaan, maar de uitdagingen zijn gebleven”, aldus Cornelissen.
[Stegen.net]