Future hele winter onder Maria van den Dungen

Share
  • 2 november 2011 17:31

door: redactie, 2 november 2011 17:31

AMSTERDAM
Dressuuramazone Maria van den Dungen kan het hele winterseizoen nog beschikken over de Westfaler hengst Future (v. Florestan I). Dat heeft de rechtbank in Amsterdam in kort geding bepaald.

De hengst Future (v. Florestan I)

Van den Dungen kreeg de hengst in april dit jaar in bruikleen van stal De IJzeren Man. Maar de stal wilde de hengst terug, om hem op 5 november te kunnen veilen tijdens de Young Star Elite veiling in Weert. De familie Van den Dungen weigerde om de hengst af te staan. Hierop is De IJzeren Man een juridische procedure begonnen.

De rechter heeft inmiddels uitspraak gedaan en heeft bepaald dat de hengst nog tot 14 april 2012 bij Van den Dungen mag blijven. De rechter vond het belang van Maria van den Dungen, namelijk het uitrijden van het winterseizoen zwaarder wegen dan het belang van De IJzeren Man bij een snelle verkoop.

In de overeenkomst tussen de partijen is een opzegtermijn van zes maanden bepaald. De rechter heeft de eis tot afgifte bijgezet met een dwangsom tot 75.000,00 euro. Ook mag De IJzeren Man de hengst met behulp van de politie ophalen ingeval de hengst op 14 april aanstaande niet vrijwillig zal worden afgegeven.

De rechter heeft Van den Dungen in overweging gegeven om de hengst wel deel te laten nemen aan de geplande veiling. Bij verkoop zou de levering dan alsnog in april kunnen plaatsvinden. De IJzeren Man zegt er vanuit te gaan dat de hengst gewoon op de veiling zal worden aangeboden.
[Stegen.net]