Olympisch kampioen Hickstead overleden

Share
  • 6 november 2011 18:37

door: redactie, 6 november 2011 18:37

VERONA
Springpaard Hickstead is niet meer. Tijdens de wereldbeker in Verona overleed de beroemde KWPN’er aan vermoedelijk een hartaanval. De Olympisch kampioen van 2008 overleed daarmee in het harnas. Voor ruiter Eric Lamaze is het een enorm verlies.

Eric Lamaze en Hickstead in 2008, op weg naar Olympisch goud.

Hickstead werd in 1996 geboren bij de heer B. van Schijndel te Maren-Kessel, als zoon van de hengst Hamlet uit de ster preferente merrie Jomara, die de hengst Ekstein als vader had. Drie jaar lang voerde Hickstead de ranglijst aan van de WBFSH. Zijn meest indrukwekkende zege was zonder meer de individuele gouden medaille die hij wist te winnen tijdens de Olympische Spelen van Hong Kong 2008. Daarnaast zegevierde de combinatie onder andere in de Grote Prijzen van Aken (2010) en Calgary (2011). Op grond van zijn prestaties in de sport werd de hengst door het KWPN erkend als dekhengst.

Gerco Schröder moest in Verona direct na Eric Lamaze met Eurocommerce New Orleans de ring binnenrijden. ,,Ik had gezien dat Eric klaar was met zijn rit en reed de piste binnen. Opeens was er veel commotie en toen zag ik Hickstead op het zand in de piste liggen. Ik ben weer naar buiten gereden en heb even afgewacht”, aldus Schröder, die behoorlijk onder de indruk was van hetgeen Hickstead was overkomen. ,,De groom, Eric zelf, de organisatie, maar ook alle ruiters zijn reĂ«el van slag”, aldus de immer nuchter Twent.

Na het tragische voorval werd door de organisatie uit respect voor het paard besloten de wedstrijd in zijn geheel af te lasten. ,,Dit is een besluit waar niet alleen ik, maar alle hier aanwezige ruiters, zich heel goed in kunnen vinden”, reageerde Schröder op de beslissing van de organisatie.
[Stegen.net | KNHS]

De vreselijke laatste beelden van Hickstead (NB: schokkende beelden!)