Brazilaanse zege in WB Genève

Brazilaanse zege in WB Genève

11 december 2011 18:58 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: < 1 minuut

GENÈVE
Alvaro Miranda heeft zondag in Genève de zesde wereldbekerwedstrijd van het seizoen gewonnen. De 38-jarige Braziliaan was met AD Ashleigh Drossel Dan de snelste van twaalf foutloze combinaties in een barrage met zestien kandidaten.

Alvaro Miranda rijdt AD Ashleigh Drossel Dan naar de zege. ©Kit Houghton/FEI

Regerend Europees Kampioen Rolf-Göran Bengtsson werd met Casall tweede, de Fransman Patrice Delaveau met Orient Express derde. Gerco Schröder werd met Eurocommerce Londen 25ste. De ruiter uit Twente maakte een springfout in de eerste omloop. Marc Houtzager uit Rouveen wist zich niet te plaatsen voor deze kwalificatie. Wel zegevierde Houtzager zaterdagmiddag met de hengst Sterrehof’s Opium (v. Polydor) in de Coupe de Genève, met hindernissen over een hoogte van 1.50m.

Europees kampioen Bengtsson blijft leider in de wereldbekerstand van de West-Europese liga.
[Stegen.net | KNHS]