Dressuurdag ICNN Drachten lijdt onder storm

Dressuurdag ICNN Drachten lijdt onder storm

6 januari 2012 11:45 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

DRACHTEN
Door de hevige wind en code oranje die werd afgegeven voor de noordelijke provincies had ICNN Drachten donderdag met een uitgedund deelnemersveld te maken in de nationale dressuur. Veel ruiters besloten begrijpelijkerwijs om midden op de dag niet met hun paarden de weg op te gaan.

Liseon Kamper met Special Gift. (archief) ©Tim Waagmeester

Een aantal kwam wel naar Drachten, waarvan de Achterhoekse amazone Liseon Kamper-Bol op het hoogste niveau het beste presteerde. Ze won de Grand Prix met Special Gift, een afstammeling van de KWPN-hengst Montecristo waarmee ze in het verleden ook al in de Grand Prix uitkwam. Special Gift kreeg 65,90% als score mee en bleef daarmee ruim voor de nummer twee, Vai Bruntink (61,22%) met Romanoff (v. Jazz).

De ochtendrubrieken waren wel goed gevuld met 26 starts in de Prix St.Georges. Hierin won Judith Pietersen verrassend met haar Friese hengst Tsjabring (v. Brandus) met 67,76%. De amazone was dolgelukkig met haar mooie overwinning. Ook hier was Vai Brutink tweede, nu met Wolly-Ann (v. Stravinsky xx) en een score van 66,84%. De derde prijs ging naar Marlies van Baalen met BMC Ratzinger.

De hoogste score van de dag werd meteen ‘s ochtends neergezet door Diederik van Silfhout in het ZZ-Zwaar met de zevenjarige KWPN-goedgekeurde dressuurhengst Arlando K (v. Paddox). Hun proef werd met 69,71% beloond. De tweede prijs in dit gezelschap van veertien ruiters ging naar Carolien Reverdink (67,43%) met Wedgewood CHWR (v. Sir Sinclair), gevolgd door Petra van Esch (64,71%) met Unique (v. Welt Hit II).

De KNHS-BMC Centauer Cup, de nationale dressuur voor aangepaste sporters, kende de meeste afmeldingen. In plaats van elf combinaties kwamen er nu nog maar vijf in de baan. De hoogste score van 67,22% hier werd neergezet door grade-2-ruiter Gert Bolmer met Triumph (v. Voltaire).
[Stegen.net]