Sterk debuut Marian Mantjes in ZZ-Licht

Sterk debuut Marian Mantjes in ZZ-Licht

8 januari 2012 20:16 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

BRONNEGER
Het aantal dressuurwedstrijden waar ook de ZZ-licht op het programma staat stijgt in het noorden. In manege De Rietweg werden zondag de Z1, de Z2 en de ZZ-licht verreden. In die laatste klasse won Jarmilla Peterson, maar opvallend was ook de derde plaats voor de debuterende Marian Mantjes met Bulero’s Dream.

Marian Mantjes met Bulero's Dream (archief). ©Steven Stegen

Peterson schreef de rubriek met Don Chello met overmacht op haar naam. De combinatie uit Wedde scoorde 231 punten. ,,Na de domper in Zuidbroek, waar de beoordelingen voor onze proef enorm uiteenliepen is dit weer een mooie opsteker, al had ik natuurlijk ook graag een hogere positie in Zuidbroek gehad. Vooral het net missen van de kür was een enorme domper”, aldus Peterson.

De tweede plaats ging naar Janien de Lange, die met Varanasi (v. Krack C) 219 punten bijeen liep. Verrassend derde werd de debuterende Marian Mantjes met Bulero’s Dream, met een prima resultaat van 218 punten. De combinatie mist misschien wat uitstraling, maar Bulero’s Dream toont wel veel ruimte en afdruk.

In de Z2 tekende Floor Vos voor de overwinning met Zimba Li. Het duo, dat al weer volop toewerkt naar de Drentse indoor kampioenschappen, behaalde 224 punten, twee meer dan Mirjam Drenth met Flo-Joe. Laura Zwart (Octanorm Zombra) en Ina Beuving (Koopplein Valladolid) deelden de derde plaats met beiden 212 punten.

De Z1 werd gewonnen door de in deze klasse debuterende Larissa Molenkamp en Whiskey (v. De Niro). De combinatie van de Laarwoudruiters reed onbevangen door de piste en zag het optreden, ondanks een programmafout, beloond met 220 punten. Desiree Balkema stuurde Ailane naar de tweede plaats met 215, Laura Zwart werd derde met Zandokan Smh.
[Stegen.net]