Tentstallen CSI Veendam trotseren de storm

Tentstallen CSI Veendam trotseren de storm

6 januari 2012 00:14 Uit Door Steven Stegen
Deel dit met je vrienden

ZUIDBROEK
Voorzitter Aaldert de Vrieze liep donderdagavond met kleine oogjes rond op ‘zijn’ CSI Veendam. Maar daar had ‘ie een geldige reden voor: De Vrieze waakte een groot deel van de nacht in de geimproviseerde stallen. Die hadden het door de storm zwaar te verduren.

Een blik in de stallingstent in Zuidbroek, waar echte problemen uitbleven.

De organisatie had extra vrijwilligers op de been die een oogje in het zeil hielden. Toch leidde de storm niet tot grote problemen. ,,De situatie in de stallen is stabiel”, vertelde Albert Zoer. ,,De meeste paarden zijn wel wat gewend. Ik heb van één paard gehoord dat wat van slag was geraakt.”

Toch klappert het zeildoek vervaarlijk in de tenten en de kunststof wandpanelen buigen af en toe akelig door. De grooms gaan intussen schijnbaar onbewogen door met hun werk in de stallen, dat bestaat uit borstelen, voeren en uitmesten. ,,Eigenlijk heeft het ook wel iets”, vindt een Duitse stalhulp, terwijl ze vol ontzag naar de zwabberende lichtpeertjes kijkt. Een deel van de paarden heeft geluk: die staan in de vaste hal en merken nauwelijks iets van de bulderende wind.
[Stegen.net]