Douglas Lindelöw vooraan op ICNN Drachten

Share
  • 16 januari 2012 10:39

door: redactie, 16 januari 2012 10:39

DRACHTEN
De eerste editie van het ICNN in Drachten is geëindigd met een Zweedse overwinning in de Grote Prijs. Aan het einde van twee weken paardensport reed de 20-jarige Douglas Lindelöw met zijn KWPN’er Talina (v. Matterhorn) de laatste ereronde. Aniek Poels uit Swolgen pakte de tweede plaats.

Douglas Lindelöw met Talina (archief)

De Grote Prijs kreeg een bijzonder afloop. Maar liefst 25 combinaties bleven foutloos in het 1.45m parcours en dat was exact de helft van het deelnemersveld. Achteraf had parcoursbouwer Louis Konickx de route wat moeilijkheden mogen maken, anderzijds werd het een bloedstollend spannende barrages met daarin zeer hoge snelheden.

Tim Hendrix ging als eerste van start met Varanka SFN (v. Gran Corrado) en zette zo’n sterke rit neer dat hij daarmee derde zou worden. Pas bij de 19e start werd hij eraf gereden door Aniek Poels en Baggio (v. Heartbreaker), in december nog de winnaars van de Grote Prijs van Hippisch Hengelo. Baggio ging zo snel dat hij onderweg zelfs een hoefijzer verloor. Vier keer werd hun tijd verbeterd, maar daarbij wisten de paarden niet foutloos te blijven. Uiteindelijk slaagde Douglas Lindelöw er wel in.

,,Dat is balen”, reageert Aniek Poels, die graag de tweede Grote Prijs binnen een maand had willen winnen. ,,In twee lijntjes kon je een galopsprong weglaten, wat mij lukte. Douglas deed dat niet, maar blijkbaar is zijn paard in de wendingen sneller. Als je met meer tempo naar een hindernis rijdt, land je ook verder achter de sprong en daar zal ik het verloren hebben. Je moest echt heel snel rijden met zoveel ruiters in de barrage. Dat komt omdat het basisparcours haast te mooi gebouwd was. Alles liep heel fijn en je hoefde niet veel keuzes in het aantal galopsprongen te maken. Doordat we zo mooi vloeiend konden blijven rijden, bleven heel veel paarden foutloos.”

Aniek Poels heeft in elk geval weer een stel punten verzameld om hogerop de wereldranking voor ruiters te klimmen. ,,Wat hier in Drachten fijn is, is dat de hoofdrubriek op vrijdag ook voor de ranking telde en daarin was ik zesde. Dat tikt wel aan. Ik vond het een ontzettend fijn concours, te vergelijken met Hippisch Hengelo. Het zijn allebei mooie hallen om in te rijden. Alleen kon je hier in Drachten nog fijner met je paarden werken omdat er meer losrijterreinen waren en een plek waar je ze kon longeren.”

Niet terug naar Zwolle

Chris van Dam van organisatiebureau EQ International meldde na afloop dat de tweede editie van ICNN Drachten al in de agenda is genoteerd. Het internationaal evenement gaat dus niet meer terug naar Zwolle. ,,Nu het concours ten einde is en we zo ontzettend veel goede reacties van de deelnemers hebben ontvangen, hebben we besloten om hier in het noorden te blijven. Het aantal bezoekers was op zaterdag en vandaag goed, maar we hebben wel de ambitie om nog meer mensen te trekken. We gaan het programma optimaliseren en rekening houden met de hengstenkeuring van het Friese Paardenstamboek. Ik hoop dat er heel veel mensen over een paar jaar de weg naar ICNN Drachten weten te vinden!”
[Stegen.net]