Drents kampioenschap toch bij Stroomruiters

Share
  • 13 februari 2012 17:15

door: Steven Stegen, 13 februari 2012 17:15

BEILEN
Het waren maandag spannende uren voor de Stroomruiters in Beilen. Zou het Drents kampioenschap springen vanaf donderdag wel in hun manege kunnen plaatsvinden? De regio Drenthe denkt van wel en ziet af van het zoeken van een alternatieve locatie.

Er wordt volop gewerkt om de bodem in Beilen weer goed te krijgen. ©Steven Stegen

Afgelopen weekend, bij het dressuurkampioenschap in Erica, nam de twijfel over de manege in Beilen toe. Daarin is eind vorig jaar een nieuwe bodem gelegd, met leem. Daar zat nogal wat vocht in en door de vorst werd de bodem bikkelhard. En met de gang van zaken in Luttenberg in het achterhoofd namen de zorgen toe.

Maandagmiddag kwam Hans Reuvers van het Drentse regiobestuur een kijkje nemen in Beilen. De bodem is er weliswaar nog hard, maar vrijwilligers werken met harken en een trekker om de bodem los te krijgen. ,,We weten zeker dat we hier donderdag prima kunnen springen. Wij zien geen enkel probleem”, aldus vrijwilliger Jaap Beuving van de Stroomruiters.

Hans Reuvers was al snel overtuigd. ,,De bovenste laag is al weer goed en gezien de weersverwachting durf ik zeker een positief advies af te geven.” Het regiobestuur had al een paar alternatieve locaties op het oog. Daarvoor waren het HCE, het hippisch centrum Exloo en de manege in Staphorst in beeld. Maar het blijft dus gewoon Beilen.
[Stegen.net]