Springruiters voorkomen degradatie door vierde plek in Dublin

Springruiters voorkomen degradatie door vierde plek in Dublin

17 augustus 2012 20:14 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

DUBLIN
De Ierse springruiters hebben vrijdag voor eigen publiek de Nations Cup gewonnen. De thuisploeg sloot de twee manches af met een totaal van vijf strafpunten. Nederland eindigde als vierde met een totaal van 16 en dat was net goed genoeg om degradatie te voorkomen. Dublin was de laatste in de reeks van landenwedstrijden van deze zomer.

De Ieren wonnen overtuigend. Hun laatste ruiter, Cian O’Conner, hoefde in de tweede omloop niet eens meer te starten, want zijn teamgenoten Clem McMahon, Richie Moloney en Darragh Kernis hadden de ploeg al op winst gezet. Frankrijk eindigde met 8 strafpunten als tweede, gevolgd door de Britse ploeg mt 9 strafpunten.

Jeroen Dubbeldam in het parcours met Quality Time.

Voor Nederland leverde Jeroen Dubbeldam in beide omlopen het weg te strepen resultaat. De ruiter uit Weerselo liet met BMC Quality Time 12 3n 4 strafpunten noteren. Albert Voorn zorgde met Tobalio voor 4 en ), evenals Jur Vrieling met VDL Bubalu. Marc Houtzager hoorde met Sterrehof’s Opium in beide omlopen een balk vallen.

later meer…
[Stegen.net]