archief
contact
+31 6 53239630

Patrick van der Meer grijpt met Uzzo ticket naar Londen

AKEN
Patrick van der Meer heeft zich zaterdag verzekerd van het laatste olympische dressuurticket. De ruiter uit Naaldwijk kwam tijdens de Grand Prix Special van het CHIO in Aken op de rug van Uzzo tot een score van 74,800 punten. Hij bleef Imke Schellekens-Bartels (72,689) daarmee voor. Donderdag toonde Van der Meer zich tijdens de Grand Prix ook al beter dan Schellekens-Bartels, waardoor hij het laatste startbewijs ontvangt.

,,De Grand Prix en de Grand Prix Special tellen mee. Daarna tellen we de punten bij elkaar op en wie het hoogst scoort gaat mee”, zei bondscoach Sjef Janssen eerder. ,,Zo houden we het klinisch en zwart-witter dan dit kan niet.”

Van der Meer eindigde als negende in de Grand Prix Special, Schellekens-Bartels vond haar naam terug op de 11e plek. Marlies van Baalen werd met BMC Miciano 14e. De overwinning ging naar de Duitse amazone Kristina Sprehe, die van de jury 81,000 punten kreeg.

Patrick van der Meer en Uzzo tijdens het NK. De combinatie mag naar Londen.

Janssen wees eerder Adelinde Cornelissen, Anky van Grunsven en Edward Gal aan voor Londen. Dit trio doet namens Nederland mee aan de landenwedstrijd en kan zich ook plaatsen voor de individuele finale. Van der Meer doet alleen mee aan het individuele toernooi.

De inwoner van Naaldwijk mag tijdens de Spelen voor het eerst meedoen aan een internationaal seniorenkampioenschap. ,,Ik ben natuurlijk heel blij dat ik naar Londen mag, maar misschien is bij mij de vreugde over de progressie die we hebben doorgemaakt nog wel groter”, reageerde Van der Meer. ,,Dat is goed voor het zelfvertrouwen. Nu maar hopen dat deze stijgende lijn zich ook tijdens de Olympische Spelen blijft doorzetten.”

Springen

Ook de afvaardiging bij de springruiters is nu bekend. Bondscoach Rob Ehrens besloot de tickets voor Londen te geven aan Gerco Schröder (Eurocommerce London), Jur Vrieling (VDL Bubalu), Maikel van der Vleuten (VDL Groep Verdi) en Mark Houtzager (Sterrehof’s Tamino). Leon Thijssen (Tyson) is als eerste reserve aangewezen, Harrie Smolders (Regina Z) als tweede reserve.
[Stegen.net | ANP]

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share