Springruiter Martijn Veenstra domineert Gronings kampioenschap

Springruiter Martijn Veenstra domineert Gronings kampioenschap

29 juli 2012 18:58 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

HAREN
Martijn Veenstra heeft zaterdag de Groninger titel bij het ZZ-springen veroverd. De ruiter van LR Mazeppa pakte de titel met Luimstra’s Adea (v. Indoctro), zonder dat er een barrage nodig was. Rianty Zwart werd kampioen in de Z met Aphrodite.

De ZZ was met vijf combinaties niet dik bezet. Na de eerste omloop had Martijn Veenstra, die sinds vijf jaar voor Stal Luimstra in Surhuisterveen rijdt, gelijk al een goede uitgangspositie, want hij reed als enige foutloos. Tessa Nienhuis was met één springfout nog de belangrijkste concurrent, maar zakte door twee springfouten in de tweede ronde met Verdi terug naar de vierde plaats.

Martijn Veenstra met Luimstra’s Adea.

Veenstra beperkte de schade in de tweede manche tot vier strafpunten en werd met een totaal van vier kampioen. Nicole Botma (8 en 0 met Dollard’s Abu Dhabi) eindigde op de tweede plaats. Tessa Hoeksema stuurde Warandasj naar de derde plaats.

In de klasse Z liet Rianty Zwart weer eens van zich horen. De amazone uit Oostwold haalde de titel met Aphrodite overtuigend binnen. In de barrage schudde Zwart Robert Havinga (Bacardi) gemakkelijk van zich af. Amanda Slagter werd zonder barrage derde met Vienna. Met een vierde plaats deed Martijn Veenstra ook nu goed mee.

De titel in de klasse M ging naar Lisa van Doorn, die met Brilliant Bridge B als enige ook in de barrage foutloos bleef. René van der Heul nam met Semshoeve Aleva de tweede plaats in. Martijn Veenstra mengde zich ook in de klasse M met een derde plaats nadrukkelijk in de strijd.
[Stegen.net]