Home » Unaniem weer kampioen op geslaagd CH Norg
tuigpaarden

Unaniem weer kampioen op geslaagd CH Norg

NORG
Met vier nationale kampioenschappen, prachtig weer en duizenden bezoekers op de tribunes is de jubileumeditie van het CH Norg een doorslaand succes geworden. De titel bij de eenspannen gereden door dames ging naar Anneke Huckriede en de succesvolle Unaniem.

In dit damesnummer tijdens de 35e editie van het CH NOrg was de strijd ongekend fel. Maar tegen Unaniem en Huckriede bleek geen kruit gewassen. De meeste tegenstand kwam van Renate Veerman uit Wittelte en haar tuiger Besterly Amadeus (v. Saffraan), maar de Drentse aanspanning moest genoegen nemen met de tweede plaats, waarmee Unaniem de titel prolongeerde. Hanneke Mekkes pakte met PrimeVal Bentley VDL de derde plaats.

Anneke Huckriede met Unaniem (archief).

De titel bij de eenspannen ereklasse Fries Ras ging naar Udo de Haan uit Beetsterzwaag met Martinus PJ, die na een korte dip nu weer schitterde. De titelstrijd bij de hackney’s tweespannen werd gewonnen door de ervaren 77-jarige Brabander Jan Kennis.

De ereklasse met dertien deelnemers was een hoogtepunt. Zeven spannen kregen er een herkansing. Winnaar werd de zeer sterk optredende KWPN-hengst Stuurboord L. (v. Jonker) met Mark de Groot. Plaats twee was voor Sunlight, die in handen van Uilke Haarsma ook best presteerde. Als derde eindigde PrimeVal Wizkid’s Gonda met Derk Jan Mekkes.
[Stegen.net]

Tags

over de auteur

redactie Stegen.net

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net