Prima proef van Edward Gal en Undercover

Share
  • 3 augustus 2012 15:14

door: redactie, 3 augustus 2012 15:14

LONDEN
Edward Gal heeft de Nederlandse dressuurploeg vrijdag weer op medaillekoers gezet. De ruiter uit Harskamp leverde met Glocks Undercover een prima proef af. De score was 75,395%, waarbij de juryleden het opvallend met elkaar oneens waren.

Gal reed in een enigszins laag tempo om Undercover goed te controleren, maar stelde de Ferro-zoon in staat om te excelleren in de piaffes, die allemaal rond de acht scoorden. Ook de overgangen kwamen boven de acht uit. De drafappuyementen waren goed voor een 8,1 en een 7,6 en droegen daarmee bij aan het fantastische resultaat, dat met alleen Adelinde Cornelissen nog te gaan, Nederland waarschijnlijk op een bronzen positie gaat brengen na de Grand Prix. De landenwedstrijd wordt na de GP Special beslist.

Edward Gal toonde zich meer dan tevreden over zijn proef met Undercover.

Gal was verheugd over zijn score in zijn olympische debuut. ,,Ik ben superblij met deze rit”, zei hij na afloop. Dinsdag komt hij met zijn paard opnieuw in actie op de Grand Prix Special. ,,Ik vind de Special een leukere proef dan de Grand Prix. Het is afwachten hoe het gaat. Maar ik hoop dat we de stijgende lijn kunnen vasthouden.”

Later op de vrijdag komt Adelinde Cornelissen met Parzival als laatste van de Nederlandse dressuurploeg in actie.
[Stegen.net | ANP]