archief
contact
+31 6 53239630

Leon Thijssen en Tyson winnen spannende finale NIC Assen

ASSEN | STEGEN.NET
Leon Thijssen is zondag winnaar geworden van de Grote Prijs van Drenthe. De 44-jarige ruiter uit het Limburgse Baarlo klopte met zijn hengst Tyson (v. Numero Uno) in de spannnende barrage acht tegenstanders. Vincent Voorn, de winnaar van vorig jaar, werd tweede met Audi’s Gestion Priamus Z.

Van de 50 combinaties in de hoofdrubriek kwamen er negen terug voor de barrage. Een mooi resultaat voor parcoursbouwer Kris van gelder, die zag dat er fouten op veel verschillende hindernissen werden gemaakt. Ook de tijd stond krap. Bij de afvallers onder andere Angelique Hoorn (Zascal), Jur Vrieling (KM Wish) en Maureen Bonder, die met Velcaro een jammerlijke fout op de bruine oxer kreeg.

Vincent Voorn reed als eerste de barrage en dat deed hij erg goed. De titelverdediger zette een foutloze rit neer in 33.87. Dat bleek uiteindelijk goed voor de tweede plaats, want gelijk na hem zette Leon Thijssen de tijd scherper, op 33.53. Daar kwam vervolgens niemand nog aan.

Leon Thijssen en Tyson NIC Assen
Leon Thijssen en Tyson tijdens de huldiging.
ROOS MEERTENS

De derde plaats ging naar Tim Stockdale met Kalico Bay. Sjaak Sleiderink stuurde La Toya naar de vierde plaats. Albert Zoer kreeg in de barrage een fout op hindernis twee en eindigde met Wollie Bollie als negende. ,,Daar ben ik niet ontevreden over. Ik heb veel verwachtingen van dit paard”, aldus Zoer, die Wollie Bollie vorig jaar ook al in de Grote Prijs reed. ,,Toen was hij er nog niet klaar voor, maar nu wel.”

Winnaar Leon Thijssen roemde vooral zijn hengst Tyson. ,,Een paard met een enorme vechtlust. Niet makkelijk te rijden hoor. Ik heb ‘m als twee en half jarige gekocht. Niemand durfde er op, het was echt een tijger. Daarom hebben we hem ook Tyson genoemd, naar de bokser.” Thijssen gaf de organisatie een vette pluim. ,,Een prima evenement. Voor ons als ruiters is het super, kijk eens wat een inrijterrein we hier hebben, echt top!”
[Stegen.net]

Winnaar Leon Thijssen vertelt op TV Drenthe over zijn winnende rit:

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel