archief
contact
+31 6 53239630

Leon Thijssen en Tyson winnen span­nen­de fina­le NIC Assen

ASSEN | STEGEN.NET
Leon Thijssen is zondag winnaar gewor­den van de Grote Prijs van Drenthe. De 44-jari­ge ruiter uit het Limburgse Baarlo klop­te met zijn hengst Tyson (v. Numero Uno) in de span­n­nen­de barra­ge acht tegen­stan­ders. Vincent Voorn, de winnaar van vorig jaar, werd twee­de met Audi’s Gestion Priamus Z.

Van de 50 combi­na­ties in de hoof­d­ru­briek kwamen er negen terug voor de barra­ge. Een mooi resul­taat voor parcours­bou­wer Kris van gelder, die zag dat er fouten op veel verschil­len­de hinder­nis­sen werden gemaakt. Ook de tijd stond krap. Bij de afval­lers onder ande­re Angelique Hoorn (Zascal), Jur Vrieling (KM Wish) en Maureen Bonder, die met Velcaro een jammer­lij­ke fout op de brui­ne oxer kreeg.

Vincent Voorn reed als eerste de barra­ge en dat deed hij erg goed. De titel­ver­de­di­ger zette een fout­lo­ze rit neer in 33.87. Dat bleek uitein­de­lijk goed voor de twee­de plaats, want gelijk na hem zette Leon Thijssen de tijd scher­per, op 33.53. Daar kwam vervol­gens niemand nog aan.

Leon Thijssen en Tyson NIC Assen
Leon Thijssen en Tyson tijdens de huldi­ging.
ROOS MEERTENS

De derde plaats ging naar Tim Stockdale met Kalico Bay. Sjaak Sleiderink stuur­de La Toya naar de vier­de plaats. Albert Zoer kreeg in de barra­ge een fout op hinder­nis twee en eindig­de met Wollie Bollie als negen­de. „Daar ben ik niet onte­vre­den over. Ik heb veel verwach­tin­gen van dit paard”, aldus Zoer, die Wollie Bollie vorig jaar ook al in de Grote Prijs reed. „Toen was hij er nog niet klaar voor, maar nu wel.”

Winnaar Leon Thijssen roem­de voor­al zijn hengst Tyson. „Een paard met een enor­me vecht­lust. Niet makke­lijk te rijden hoor. Ik heb ‘m als twee en half jari­ge gekocht. Niemand durf­de er op, het was echt een tijger. Daarom hebben we hem ook Tyson genoemd, naar de bokser.” Thijssen gaf de orga­ni­sa­tie een vette pluim. „Een prima evene­ment. Voor ons als ruiters is het super, kijk eens wat een inrij­ter­rein we hier hebben, echt top!”
[Stegen.net]

Winnaar Leon Thijssen vertelt op TV Drenthe over zijn winnen­de rit:

gerelateerde berichten
Total
0
Share