Lyon: Adelinde Cornelissen en Parzival bijna op 90%

Share
  • 3 november 2012 00:23

door: redactie, 3 november 2012 00:23

LYON
Adelinde Cornelissen heeft vrijdagavond met een klinkend resultaat de wereldbeker kür in Lyon gewonnen. De amazone uit Nijkerk won ook deze tweede wedstrijd van de reeks. Ze kwam met Jerich Parzival p[ 89,375%, een fractie onder de 90 dus. Een wapenfeit om trots op te zijn.

En dat was de succesvolle amazone ook. ,,Parzival is 15 jaar, maar ik heb het gevoel dat hij iedere keer nog beter wordt.” In het begin van de Kür leek de aanleuning niet alleen iets mooier, maar ook een fractie stabieler te kunnen zijn. Het was Cornelissen die dit direct na haar rit bevestigde. ,,In het eerste begin van de proef was Parzival heel erg relaxed en misschien net te ontspannen. Daardoor was het beeld net niet stabiel. Ik heb hem in de eerste piaffe iets meer laten aanspannen en vanaf dat moment was het beeld zoals ik het voor ogen had.”

Adelinde Cornelissen eindigde met Jerich Parzival op bijna 90%. ©FEI/Dirk Caremans

Cornelissen diende als titelverdediger in twee kwalificatiewedstrijden van start te gaan om zich voor de finale, die medio april in Gothenburg gehouden wordt, te plaatsen. Na de wedstrijd in Lyon en twee weken geleden in Odense, welke zij eveneens winnend afsloot, heeft zij reeds aan deze verplichting voldaan.

Edward Gal uit Harskamp wist in de Kür de indrukwekkende prestatie die hij met Glock’s Undercover in de Grand Prix realiseerde niet te evenaren. Gal eindigde als vijfde met een score van 79.125%. Ze begonnen sterk met een mooie passage en een fraaie piaffe, maar de pirouettes hadden gezetter uitgevoerd mogen worden, terwijl in de changementen om de pas Undercover naar het einde toe iets kort in het front begon te worden.

Hans Peter Minderhoud legde met Glock’s Tango beslag op de tiende plaats. De Italiaanse Valentina Truppa eindigde met Eremo del Castegno als tweede en staat daarmee tweede in de West-Europese league, achter de Zwitserse Marcela Krinke met Smeyers Molberg, die in Lyon als achtste eindigde. De Duitse Kristina Sprehe werd met Desperados derde. Titelverdedigster Cornelissen telt in de tussenstand niet mee, omdat zij in elk geval startgerechtigd is, mits zij in twee wedstrijden start.