Dubbele zege Annemieke Vincourt en Kansas in Exloo

Dubbele zege Annemieke Vincourt en Kansas in Exloo

3 december 2012 15:16 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: < 1 minuut

EXLOO
Annemieke Vincourt won tijdens de dressuurwedstrijd in Exloo beide proeven in de lichte tour. De amazone uit Veeningen zegevierde met haar eigen fokproduct Kansas (v. Krack C).

Vincourt en Kansas, in februari 2010 nog Drents kampioen in de Z2, wonnen in de eerste proef, de Prix St Georges, afgetekend met een mooie score van 70,00%. Op de tweede plaats was Truusje Smeding terug te vinden. Zij kwam met Puccini tot 62,37%. In de tweede proef, de Intermediair I, stond Vincourt opnieuw bovenaan, nu met 67,70%. In deze proef waren de verschillen iets kleiner en eindigde Grieteke Oldenburger met Vonkenstein op de tweede plaats met 66,45%.

Op de wedstrijd van de Stichting Dressuur Concours stonden ook proeven in de ZZ-Zwaar op het programma. Rolf Snijders wist zich daarbij flink in de schijnwerpers te rijden, met een dubbele overwinning met Dts Wonder. Marian Mantjes had met Bulero’s Dream in beide proeven het nakijken. Verder was Callista Leeuwerke in deze klasse succesvol met een eerste en tweede plaats, respectievelijk met Santo’s Alecto en Santo’s Zhivago. Verder behaalde Pytrick Adema een tweede plaats met Wadro’s Zavita.