Marjan van der Jagt en Vai Bruntink domineren op Indoor Groningen

Share
  • 28 december 2014 15:28

door: Steven Stegen, 28 december 2014 15:28

blokjeZUIDBROEK | STEGEN.NET
Marjan van der Jagt schreef zaterdag bij Indoor Groningen met afstand kür in de Grand Prix op haar naam. Met haar aansprekende vos Radetzky behaalde ze 71,625%. Ook Vai Bruntink had een zeer succesvolle dag.

Indoor Groningen 2014. Marjan van der Jagt en Radetzky na de prijsuitreiking tussen de fans op het voorterrein.

Marjan van der Jagt en Radetzky na de prijsuitreiking tussen de fans op het voorterrein.

Van der Jagt begon de dag al goed in de Eurohal, want ze won ook de reguliere Grand Prix, met een score van 70,33%. Jan Pieter Weenink werd op ruime afstand tweede met Custom Zadels Tobias met 64,97%.

Marjan van der Jagt:
,,Wat een dag vandaag! Na eerst de gewone Grand Prix proef te hebben gewonnen met 70,33% mochten we ook de eerste prijs mee naar huis nemen in de kur met 71,62%! Ondanks even een dikke fout in de aanzet naar de uitgestrekte draf. Super super trots op Detz zoals hij vandaag gelopen heeft!”

In de kür kwam Marjan van der Jagt opnieuw op indrukwekkende voorsprong en zag ze haar vrije proef met Radetzky beloond met 71.625%. Shanda de Boer volgde op de tweede plaats met Eastend’s Allstar met 66,542%. Voor Hester Bichot was de derde plaats weggelegd, zij behaalde met Macrider Trovador Da Raposa 65,667%.

Indoor Groningen 2014. Vai Bruntink - Chardonnay

Vai Bruntink won met Chardonnay beide proeven in de lichte tour.
STEVEN STEGEN

De tweede dressuurdag van Indoor Groningen was vooral ook succesvol voor Vai Bruntink. Met Chardonnay behaalde ze een dubbele overwinning in de lichte tour, door zowel de gewone proef als de kür te winnen. Een knap resultaat, want Chardonnay liep niet eerder een kür op dit niveau.

Vai Bruntink:
,,Voor Chardonnay was het de eerste keer dat hij een proef op dit niveau liet zien. Hij voelde tijdens het losrijden iets vermoeid, maar hij deed er in de baan toch nog even een schepje bovenop en liet een goede kür zien. Hij liep met gemak door de series om de twee en drie passen.”

Bruntink wist ook in de ZZ-licht dubbel succes te behalen. Ze won beide proeven met Pavo’s Ziggy Pop (Stedinger x Farmer), die pas enkele weken terug in deze klasse debuteerde in Genemuiden.

Angela Koning zielsgelukkig
Angela Koning was zielsgelukkig met haar overwinning in de ZZ-zwaar met de sensibele Sjeanine. In de kür sloop er te veel spanning in en werd de combinatie vierde. Marloes Oosterhof kwam hier aan kop met Asimone B met een mooie score van 70,125%.

Angela Koning won met Sjeanine de ZZ-zwaar.

Angela Koning won met Sjeanine de ZZ-zwaar.
STEVEN STEGEN

Beelden uit de reguliere proef van Vai Bruntink en Chardonnay

Fotoalbum lichte tour Indoor Groningen

[wppa type=”thumbs” album=”19″ size=”auto”]Any comment[/wppa]