Goud voor Young Riders op EK-dressuur in Compiègne

Share
  • 11 juli 2013 22:39

door: redactie, 11 juli 2013 22:39

De Nederlandse Young Riders dressuur hebben donderdag goud behaald tijdens de Europese kampioenschappen in Compiègne. De ploeg van bondscoach Tineke Bartels wist Duitsland te verslaan. Stephanie Kooijman was met Winston de beste van Oranje.

Kooijman reed met Winston (v. OO Seven) zonder twijfel de proef van haar leven. Ze kwam bij drie juryleden aan kop en eindigde op een totaal van 75,158%. Anne Meulendijks kwam met President’s MDH Avanti tot 71,421%. ,,Ik heb een super gevoel. Avanti is nog maar pas 8 jaar, maar hij doet zo zijn best voor mij. Ik moet er wel elke dag weer aan blijven werken, het gaat niet vanzelf. Maar gelukkig heeft ’ie zijn aandacht bij mij en niet bij de omgeving. Fantastisch, ik sta zo maar tussen de Duitse meiden en voor regerend kampioene de Deense Cathrine Dufour, dat had ik nooit gedacht! We hoopten stiekem op een medaille, maar ja het moet eerst wel gebeuren.”

Debuteren met verve deed Debora Pijpers, die haar Besterly’s Now I’m Here (v. Contango) geconcentreerd naar een ruime 70 procent stuurde. De amazone uit Abcoude leverde daarmee een mooie bijdrage aan de gouden medaille. Rosalie Mol met Legend (v.Likoto xx), die kort voor het EK haar reserverol zag overgaan in een teamplek, reed een constante proef en kwam uit op 68,316%.

Na de eerste dag stonden de Duitse Young Riders stevig aan de leiding op afstand gevolgd door de Nederlandse Young Riders, die hun Zweedse collega’s het nakijken gaven. Maar op de beslissende dag waren de rollen omgekeerd. Bondscoach Tineke Bartels deelde al snel in de feestvreugde. ,,Boven verwachting hoor, maar Stef (Kooyman, red.) reed een super proef, Anne en Debora deden wat er van hen verwacht werd en nog een beetje extra trouwens. Dat gaat laat worden vanavond.”

Uitslag EK Young Riders 2013 Landenwedstrijd 

1.       Nederland   72,465%
Stephanie Kooyman Winston 75,158% (1)
Anne Meulendijks Avanti 71,421% (5)
Deborah Pijpers Now I’m Here 70,816% (8)
Rosalie Mol Legend 68,316% (17)
2.       Duitsland 71,228%
3.       België 69,711%