Europese springtitel voor Roger Yves Bost

Share
  • 24 augustus 2013 19:10

door: redactie, 24 augustus 2013 19:10

HERNING | Stegen.net | ANP | KNHS
Roger-Yves Bost is zaterdag Europees kampioen bij de springruiters geworden. De Fransman maakte op al de verreden onderdelen, het slot van zaterdag incluis, met Myrtille Paulois niet één springfout. Verder stonden er in Denemarken twee Britten op het podium. Het zilver was voor Ben Maher (Cella), brons ging naar Scott Brash (Hello Sanctos).

De Nederlandse deelnemers speelden geen rol in de strijd om de bovenste plaatsen. Jur Vrieling (Bubalu) en Maikel van der Vleuten (Verdi) hadden zich nog wel voor het slotonderdeel geplaatst, maar trokken zich na een teleurstellende eerste manche terug. Van der Vleuten was in de eindrangschikking met de 21e plaats de beste Nederlander. Jeroen Dubbeldam en Willem Greve waren eerder al afgevallen.

Roger Yves Bost werd met Castle Forbes Myrtille Paulois Europees kampioen. ©FEI/Kit Houghton

Roger Yves Bost werd met Castle Forbes Myrtille Paulois Europees kampioen. ©FEI/Kit Houghton

Oranje, Europees kampioen van 2007, was er met de zesde plaats eerder in de landenwedstrijd ook al met een bescheiden resultaat vanaf gekomen. De laatste Nederlander die individueel een medaille haalde was Albert Zoer in 2009. De Drent won destijds brons. Datzelfde deed Dubbeldam in 2005.

Bost, die niet bekend staat als de grootste stylist, hield in vijf zware rondjes de ‘nul’. Na het openingsparcours moest hij aanvankelijk nog wel Maher voor zich dulden. Die maakte uiteindelijk toch nog één springfout. Bost eindigde op 1,58 strafpunten, Maher op 4.

goud – Roger Yves Bost (Fra) – Castle Forbes Myrtille Paulois 1.58 (1 en 0 in finale)
zilver – Ben Maher (Eng) – Cella – 4.00 (4 en 0 in finale)
brons – Scott Brash (Eng) – Hello Sanctos – (2 x 0 in finale)
21. Maikel van der Vleuten – VDL Groep Verdi – 9
23. Jur Vrieling (Holwierde) – VDL Bubalu – 18