Organisatie doorbreekt stilte: NIC Assen gaat door

Organisatie doorbreekt stilte: NIC Assen gaat door

15 september 2013 20:50 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

ASSEN | Stegen.net
Het was lange tijd stil rondom het Noordelijk Internationaal Concours, maar de organisatie heeft bekend gemaakt dat ook dit jaar het NIC weer wordt georganiseerd. Het evenement in de TT-hal in Assen is van 10 t/m 13 oktober.

De organisatie zegt hard bezig te zijn met het vierdaagse programma. Vast staat dat tijdens de gratis toegankelijke openingsdag, donderdag 10 oktober, de breedtesport, met name de springsport, een kans krijgt zich te ontplooien. Die dag zijn er springrubrieken voor combinaties in de klassen M, Z en ZZ. Donderdagavond wordt ruimte geboden aan de ponyruiters om hun kunnen te tonen in de TT Hall.

Sfeerbeeld van het NIC Assen.

Sfeerbeeld van het NIC Assen.

De daarop volgende dagen staat het programma van NIC Assen in het teken van de internationale deelnemers. Vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 oktober komen internationale springruiters van wereldniveau naar de TT Hall. Namen heeft de organisatie nog niet bekend gemaakt.

Traditioneel is op zondagmiddag de Grote Prijs van Drenthe. Verleden jaar ging de winst in de Grote Prijs naar Leon Thijssen met Tyson. Het evenement wordt op zondagavond 13 oktober afgesloten met het inmiddels traditionele Dressuurgala.