Sport en fokkerij tot en met zondag hand in hand op Zangersheide

Share
  • 18 september 2013 23:23

door: redactie, 18 september 2013 23:23

LANAKEN | door: Henry Kip | Stegen.net
Het WK voor jonge springpaarden begint donderdag met deelnemers uit 38 landen, maar het zal toch vooral een strijd worden tussen de stamboeken.

Het KWPN zal zeer zeker een kans maken op podiumplaatsen, maar zeer waarschijnlijk zullen ook de andere grote stamboeken als BWP, Zangersheide, SF, en Holstein zich tot de kanshebbers mogen rekenen op Zangersheide. Toch zijn ook kleinere stamboeken niet kansloos, zo zagen we al in het verleden. Uiteraard zullen ook de Sires of the World aan de start komen, zal er een veulenveiling plaatsvinden en de “Z” hengstenkeuring gehouden worden.

De piste in Lanaken. ©Henry Kip

De piste in Lanaken. ©Henry Kip

Het Belgisch senioren springkampioenschap vindt dit jaar wederom plaats in Lanaken, met grote namen aan de start als Ludo, Nicola en Olivier Philippaerts, Dirk Demeersman, Pieter Devos en “onze” Nederbelg Jos Lansink.

Het eerste onderdeel hiervan is woensdag gewonnen door Gregory Wathalet (Sea Coast Forlap DC), gevolgd door Dirk Demeersman (Bufero vh Panishof), Donaat Brondeel (Breemeersen Adorado), Koen Vereeke (Allegro C vd Donkehoeve) en op plaats vijf Jos Lansink met de KWPN’er Zerlin M (Berlin x Concorde).