Anky van Grunsven en Marc Houtzager komen naar NIC Assen

Anky van Grunsven en Marc Houtzager komen naar NIC Assen

7 oktober 2013 15:17 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

ASSEN | Stegen.net
Het NIC Assen heeft op het laatste moment nog twee zeer aansprekende namen geboekt voor de 58e editie. Marc Houtzager heeft zijn komst bevestigd en ook Anky van Grunsven komt naar de TT-hal. Ze geeft met haar leerling Daniëlle Heijkoop een clinic op zondagavond.

Anky van Grunsven komt voor een clinic naar het NIC Assen.

Anky van Grunsven komt voor een clinic naar het NIC Assen.

Het optreden van Anky van Grunsven in Assen is uniek, want nog niet eerder was ze actief op het NIC Assen in de TT Hall. Met de komst van de Olympische Kampioen van 2000, 2004 en 2008 krijgt het dressuurgala bij het NIC Assen extra glans. De organisatie verwacht dan ook dat het zondagavond druk wordt in de TT Hall en raadt belangstellenden aan om alvast kaarten in de voorverkoop via de website te bestellen.

Afgelopen weekend werd bekend dat er nog een topper naar het NIC Assen komt. Het is springruiter Marc Houtzager uit Rouveen. Met de deelname van Marc Houtzager heeft de organisatie van het concours in de TT Hall een wereldtopper in huis. Houtzager staat momenteel op de 20ste plaats op de wereldranglijst van springruiters. Verleden jaar won hij met het Nederlands team de zilveren medaille bij de Olympische Spelen in Londen.

Momenteel wordt druk gewerkt om de TT Hall helemaal gereed te maken voor het 58ste NIC. Het concours in de Drentse hoofdstad begint komende donderdag om 8.30 uur met springrubrieken met vooral regionale deelnemers. Het publiek heeft die dag gratis entree.