archief
contact
+31 6 53239630

Billy Twomey en Tinka’s Serenade naar winst in Birmingham

BIRMINGHAM – De Horse of the Year show beleefde de afgelopen dagen z’n 65e editie. In het NEC kwam een mooi deelnemersveld aan de start. De Ierse ruiter Billy Twomey won het hoofdnummer. Hij zegevierde in het zadel van Tinka’s Serenade.
Billy Twomey en Tinka's Serenade bij de prijsuitreiking.
Billy Twomey en Tinka’s Serenade bij de prijsuitreiking.

BIRMINGHAM | Stegen.net
De Ierse ruiter Billy Twomey heeft zondag het hoofdnummer gewonnen tijdens de Horse of the Year Show in het NEC in Birmingham. Hij zegevierde in het zadel van Tinka’s Serenade.

Billy Twomey en Tinka's Serenade bij de prijsuitreiking.
Billy Twomey en Tinka’s Serenade bij de prijsuitreiking.

Voor de tweede ronde kwamen zes combinaties nog in actie tijdens de 65e editie van het bekende evenement. Daarin zette de Ierse ruiter met zijn AES-merrie Tinka’s Serenade (v. Tinka’s Boy) de snelste tijd neer. Er wisten maar twee combinaties foutloos te blijven over beide rondes. Zijn landgenoot Cian O’Connor werd tweede met Cooper (v. Colman). Julien Epaillard werd derde met Qarat de la Loge (v. Dollar du Murier).

Twomey was verguld met zijn overwinning. ,,Deze merrie heeft enorm veel talent en het geeft een heel speciaal gevoel om hier te winnen, in een finale waar zo’n lange historie aan vaast zit.” Twomey won trouwens al eens eerder in Birmingham, in 2008 met Je t’aime Flamenco.

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel