Fraaie zege Maikel van der Vleuten en Verdi in Grote Prijs Lyon

Share
  • 4 november 2013 10:14

door: redactie, 4 november 2013 10:14

LYON | Stegen.net | KNHS
In de hal die medio april het decor is van de finales van de wereldbeker zegevierde Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi in de Grote Prijs. In de barrage met 13 combinaties was de ruiter uit Someren de snelste. De Zweed Rolf-Göran Bengtsson legde met Casall Ask beslag op de tweede plaats, voor de Spanjaard Sergio Alvarez Moya met Carlo.

Van der Vleuten: ,,Ik ben ongelooflijk blij met deze overwinning, want als je kijkt naar het deelnemersveld dan zie je dat zich hier in Lyon alle topcombinaties hadden verzameld. Ik had het voordeel als laatste ruiter van start te mogen gaan. Er werd hard gereden en ik wist dat ik dus voluit moest gaan. Dat lukte en nergens kreeg ik een hapering. Daarbij sprong Verdi werkelijk ongelooflijk”, aldus Maikel van der Vleuten, die volgende week van start gaat in Verona.,,Dan krijgt Verdi een week rust en daarna gaan we naar Doha.”

Maikel Van Der Vleuten met VDL Groep Verdi

Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi ©FEI/Matti Hietanen

Bijna was het een dubbele Nederlandse triomf geworden, want ook Marc Houtzager had zich met de inmiddels 17-jarige Sterrehof’s Opium voor de barrage weten te plaatsen. Direct na de barrage zette Houtzager iedereen op het verkeerde been. “Ik ben blij met de wijze waarop Opium sprong en ik ben al heel erg tevreden als Opium ook in de barrage foutloos blijft”, vertelde hij. Wie er op gerekend had dat Marc zich met een rustig gereden foutloze rit tevreden zou stellen kwam bedrogen uit.

Houtzager stuurde Opium uiterst scherp wendend en hard rijdend over het barrageparcours. Tot op 25 meter, met nog één hindernis te gaan voor de finish, was er een zware communicatie storing, waardoor er ineens geen afstand meer was en Opium weigerde. Op het moment van de storing lag de combinatie zeker drie seconden voor de de tot dan toe snelste tijd van Bengtsson. De weigering betekende een duikeling in het klassement en Houtzager eindigde als elfde. Gerco Schröder en London kregen één balkje aan de benen, terwijl Harrie Smolders met Emerald naast een balkje ook nog een tijdfout moesten accepteren.