Duitse paardenbezitters vechten paardenbelasting aan

Share
  • 14 januari 2014 09:40

door: redactie, 14 januari 2014 09:40

BAD SOODEN-ALLENDORF | STEGEN.NET
Het wordt een spannend jaar voor Duitse paardenhouders. In de loop van dit jaar moet blijken of de hoogste rechters in de deelstaat Hessen instemmen met een paardenbelasting.

Paardenhouders hangt in Duitsland een paardenbelasting boven het hoofd.

Paardenhouders hangt in Duitsland een paardenbelasting boven het hoofd.
STEVEN STEGEN

De Duitse ruitersportbond FN is fel tegen de paardenbelasting. Een aantal gemeenten in Hessen heeft die belasting van 200 euro per paard per jaar ingevoerd. Paardenhouders uit het gebied zijn naar de rechter gestapt. De ontwikkelingen worden in heel Duitsland met grote belangstelling gevolgd. Als de rechtbank in Kassel de belasting goedkeurt dreigt het gevaar dat veel meer gemeenten de belasting gaan invoeren.

Ook in Nederland zijn er in diverse gemeenten partijen die pleiten voor de invoering van paardenbelasting, vooral door overlast van uitwerpselen. Nederland kende al eerder zo’n belasting, van 1822 tot 1942.

  • Wat vind jij? Is het te verdedigen om een paardenbelasting in te voeren? Of is het de zoveelste poging van de politiek om de burger geld uit de zak te kloppen? Reageren kan onderaan, als je ingelogd bent op Facebook.