Column Maureen Bonder: Jumping Amsterdam is voor mij ‘het’ concours

Share
  • 6 februari 2014 22:04

door: redactie, 6 februari 2014 22:04

blokjeAmazone en Stegen.net-columniste Maureen Bonder heeft drukke maanden achter de rug. Ze kwam op een flink aantal evenementen in actie en maakte vaak lange dagen. Toch voelde ze dat niet als een zware belasting, want zo concludeert ze in haar nieuwste column: sfeer, gezelligheid en publiek zijn essentieel voor de paardensport.

door: Maureen Bonder | Stegen.net
Wat een drukke maanden heb ik achter de rug, maar ook zo ontzettend mooie maanden. Had niets willen missen!

In december en de eerste week van januari was ik in Zuidbroek, tijdens Indoor Groningen zoals het nu dus heet. Zowel nationaal als internationaal gestart. Lange dagen, nationaal ‘s morgens om 8.00 uur op het eerste paard en ‘s avonds om 24.00 uur van de laatste af.

Maureen Bonder

Maureen Bonder tussen de hindernissen.

Internationaal ook lange dagen, maar dan omdat de rubrieken niet zo groot waren, dus veel wachten. Tussen deze dagen lagen nog de Kerstdagen en oud en nieuw. Allemaal gezellig, maar ook weer lange dagen! Toch was het allemaal vol te houden door de gezelligheid. Gezelligheid van de feestdagen, maar vooral ook door de gezelligheid in Zuidbroek. De sfeer door het vele publiek dat aanwezig was. Vooral tijdens de internationale rubrieken. Wat geeft dat een kick als je binnen rijdt. En helemaal bij het puissance springen. Geweldig!! En wat ben ik trots op Baron!! Totaal niet onder de indruk van de hoge muur, juist niet. Hij wou graag! Twee meter lukte net niet. Het was een super geslaagd evenement, mede door de sfeer en door het publiek.

[pullquote]Drachten gaat absoluut een mooi concours worden.[/pullquote]

Daarna Drachten. Mijn eerste drie sterren in Nederland. Blij dat ik daar rijden mocht. Vorig jaar reed ik twee sterren. Was toen totaal sfeerloos, geen of weinig publiek. Dit jaar was het stukken beter wat dat betreft. Er was duidelijk meer publiek. Zaterdagavond en zondagmiddag zat de tribune zo goed als vol. En wat is zo’n evenement gelijk veel leuker. Dat gaat absoluut een mooi concours worden in de komende jaren.

En toen mocht ik naar Jumping Amsterdam. Geweldig!! Dat ik mocht (van de bondscoach) en het concours zelf, in één woord geweldig! Nog nooit zoiets mee gemaakt. Voor de ruiter en de paarden was alles perfect geregeld. De paarden stonden in de hal, mooie dressuur en longeer bak en inspringring. Voor de ruiters hotel met ontbijt en diner in de hal. Voor de grooms drie maaltijden per dag in de hal.

En dan de entourage, de sfeer en het vele publiek. Ik reed met Alex binnen en ik was bang dat ‘ie onder de indruk zou raken van het lawaai dat publiek produceert. Niet dus, gelukkig maar. Ook Velcaro liet zich niet van de wijs brengen. Wat een sfeer, gezelligheid en duizenden mensen.

Jumping Amsterdam is wat dat betreft “het” concours.

Drukke maanden. Mooie maanden. Had niets willen missen!!