Eline Klont met Arragon Drents kampioen ZZ-licht

Share
  • 9 februari 2014 00:14

door: Steven Stegen, 9 februari 2014 00:14

blokjeERICA | STEGEN.NET
Eline Klont heeft zaterdag in het Hippisch Centrum Emmen de Drentse titel veroverd in de ZZ-licht. De 29-jarige amazone uit Assen klopte met haar paard Arragon (v. Riverman) Floor Vos met Filottie. Marloes Oldenhuizing pakte met O’Marado’s Boris de titel in de Z2.

Eline Klont werd met Arragon Drents kampioen ZZ-licht. ©Steven Stegen

Eline Klont werd met Arragon Drents kampioen ZZ-licht.
©Steven Stegen

Eline Klont stond helemaal te stralen na de prijsuitreiking en het binnenhalen van haar eerste ZZ-licht-titel. ,,In de eerste proef voelde ik behoorlijk wat spanning. Er ontstonden geen dikke fouten, maar ik merkte wel dat ik er behoorlijk aan moest rijden. We werden in die proef tweede. In de kür heb ik geprobeerd er echt nog een schepje bovenop te doen. Het was de eerste keer dat ik deze kür op een wedstrijd heb gereden. Het was alles of niets en het werd gelukkig alles!”

Floor Vos had het in de kür niet makkelijk. De geroutineerde amazone uit Valthe had haar handen meer dan vol aan Filottie, die zich ongekend sterk maakte in de proef. Dat maakte het beeld er niet mooier op en de combinatie zakte daardoor terug naar de tweede plaats. In de eerste proef nam Floor Vos nog de leiding. Het verschil tussen Vos en Klont bleek uiteindelijk minimaal.

In de Z2 pakte de 28-jarige Marloes Oldenhuizing uit Leek de titel. De amazone van Mensinghe Roden vormt een mooie combinatie met O’Marado’s Boris (v. Santano). ,, De eerste proef ging echt heel erg goed. Boris is een groot paard, dat van zichzelf makkelijk loopt. In de kür was ik zelf de proef even kwijt, maar gelukkig viel dat niet heel erg op.” Oldenhuizing werd twee jaar geleden nog outdoorkampioen in de M2.

Marjan Hooge eindigde in de Z2 op de tweede plaats, verrassend niet met Fulltime, maar met Jive van Stal Krom uit Veeningen. Hooge hield haar zenuwen knap in bedwang, nadat ze lang moest wachten voordat het lukte om haar kürmuziek te starten. Daarna zette ze een sterke proef neer, met een fijn marcherende Jive.

Drents Z1-kampioene Nadine Veldhuis steekt haar duim omhoog. ©Steven Stegen

Drents Z1-kampioene Nadine Veldhuis steekt haar duim omhoog.
©Steven Stegen

De titel in de Z1 ging naar Nadine Veldhuis uit Valthermond met Varlos Carlos (v. Welt Hit II), gefokt door de familie Buining in Ter Apelkanaal. Twee jaar geleden werd de combinatie van de RV Exloo Drents kampioen in de L2. Daarna deed Veldhuis vanwege haar studie een flinke stap terug. ,,Door de studie heb ik een jaar geen wedstrijden gereden. Dit was pas weer onze derde proef”, aldus de 25-jarige amazone. Ellen Wynia eindigde op de tweede plaats met Chakakahn (v. Sir Donnerhall), die erg scherp voor de dag kwam en pas z’n derde Z1-proef liep. Wilmer Lanning eindigde met Zidane (v. Tango) als derde.

  ZZ-licht einduitslag    
1. Eline Klont Arragon 130,96
2. Floor Vos Filottie 130,34
3. Paulien Alberts BB King 125,38

 

  Z2- einduitslag    
1. Marloes Oldenhuizing Boris 132,97
2. Marjan Hooge Jive 131,63
3. Marjan Hooge Fulltime 127,49

overige uitslagen:
Z1: Nadine Veldhuis, Varlos Carlos, 64,56%; 2. Ellen Wynia, Chakakahn, 62,21%; 3. Wilmer Lanning, Zidane, 61,76%
M2: Marrit Reusien, Bouke fan de Brinkhof, 65,33%; 2. Natascha Veen, Donkervoort, 63,00%; 3. Rolien Albring, Wahai, 60,50%
M1: 1. Clara Dekker, Bon Joni, 66,00%; 2. Nicky Snijder, Denzel Sth, 62,00%; 3. Orsolya Wunnink, Damiani di Oro, 62,00%
L2: 1. Mieke Beekelaar, Edison, 67,67%; 2. Anouska Eitens, Enola, 65,67%; 3. Marissa Spoor, Empire S, 65,67%
L1: 1. Ellen Wynia, Hws Elgar, 68,17%; 2. Sabine Winters, Dinera, 64,00%; 3. Francis Turkensteen, Extra White, 63,50%