Sanne Thijssen KNHS-kampioen met pony Calimero

Share
  • 25 maart 2014 08:55

door: redactie, 25 maart 2014 08:55

blokjeERMELO | STEGEN.NET | KNHS
Sanne Thijssen is zaterdag KNHS-kampioen geworden in het ZZ-springen voor pony’s. De Limburgse amazone was veruit de snelste met haar pony Calimero.

De barrage van het ZZ-DE kende vier deelnemers, die stuk voor stuk voluit voor de titel gingen. Sanne Thijssen trok met haar pony Calimero aan het langste eind door ruim twee seconden sneller te rijden dan haar naaste concurrenten Rowen van de Mheen en Laurie Touw, die tweede en derde werden in deze Roelofsen Raalte prijs.

Sanne Thijssen rijdt de nu negenjarige Calimero al vanaf de klasse B. Vorige maand werd het duo kampioen van Limburg en nu mogen ze daar de Nederlandse titel aan toevoegen. De dochter van internationaal springruiter Leon Thijssen had van te voren een plan. ,,Maar ik had niet verwacht dat het zo goed zou lukken. Alles paste precies. We konden op de lijn naar acht zelfs een galopsprong minder rijden, maar de wendingen liepen ook heel goed”, vertelt de 15-jarige amazone enthousiast.

Naast Calimero rijdt Sanne nog een pony en ook al twee paarden. Calimero zal straks verkocht worden. A-kaderlid Rowen van de Mheen reed met Silver Dream ook een zeer strak rondje. De vos heeft een grote galop en wendde kort, maar liet onderweg toch twee seconden liggen. Laurie Touw uit Flevoland was slechts vierhonderdste langzamer dan Van de Mheen. Haar pony Berkzicht Rob dacht goed mee in het parcours, maar redde het ondanks een zeer snelle sprint naar de laatste hindernis toch net niet.

Z-DE

Niels Jonkers was na twee manches en een barrage uiteindelijk de beste in de klasse Z-DE. Met zijn merrie Cadine Z was hij de enige die foutloos bleef in de barrage. De tweede plek was voor de snelste vierfouter Myrthe Schuttevaar uit Overijssel. De bronzen plak was voor haar provinciegenoot Ties Rothstegge.

Het rondje van Niels Jonkers ging wat voorzichtig van start, maar een heel korte wending naar hindernis 6 zette een krachtig en snel slot in, wat resulteerde in een mooi nulrondje in een tijd van 35,93 sec. Precies zoals de 14-jarige ruiter van te voren had uitgedacht. ,,Ik wilde goed doorgalopperen en vooral kort wenden”, vertelt Niels, die de achtjarige pony pas sinds eind december rijdt. Vorige maand werd hij al Gelders Kampioen.

Myrthe Schuttevaar begon met haar pony Bosvallei’s Tiego haar rondje heel gecontroleerd, maar zette er steeds meer de vaart in. Ze nam teveel risico op de laatste hindernis, waardoor er een balk viel. De nummer drie van het podium, Ties Rothstegge ging voortvarend van start maar liep op de tweede hindernis al tegen een weigering aan.

Uitslag klasse ZZ-DE

1. Sanne Thijssen – Calimero – PC Tommix (Baarlo) 0-0-0 32,49
2. Rowen van de Mheen – Ensilla – PC de Waaghalsjes (Hoevelaken) 0-0-0 34,69
3. Laurie Touw – Berkzicht Rob – PC Flevoruiters (Dronten) 0-0-0 34,73

Uitslag Klasse Z-DE

1 Niels Jonkers – Cadine Z – PC Voorwaarts 0-0-0 35,93
2 Myrthe Schuttevaar – Bosvallei’s Tiego PC de Eschruiters 0-0-4 36,37
3 Ties Rothstegge – Orchid’s Onyx – PC Sint Joris 0-0-4 43,82

Uitslag Klasse M-D/E:

1 Pam Nieuwenhuis – Pam’s Don Pedro – PC de Nijgraaf 0/0 32,81
2 Paulien Vervoort – Tongerveld’s Chiko – PC de Maasruiters 0/0 33,60
3 Dianthe Meij – Zerrany – PC Bosch en Duin 0/0 33,98

Uitslag Klasse M-C

1 Liv Huijbregts – Yros – PC Door Eenheid Sterk 0/0 31,43
2 Anne Derksen – Inka – PC de Kasteelruiters 0/0 33,32
3 Noa Jansen – Calamity Jane – PC SRJV Groenendaal 0/0 34,59