Lisa Nooren pakt zilver op EK-springen voor Young Riders in Millstreet

Lisa Nooren pakt zilver op EK-springen voor Young Riders in Millstreet

31 juli 2016 20:21 Uit

Door KNHS
 
Leestijd: 2 minuten

Millstreet | KNHS

Lisa Nooren heeft in de finale van het EK-springen voor Young Riders in Millstreet een individuele zilveren medaille veroverd. ,,In het verleden heb ik mijn tweede finaleronde nog weleens verpest, maar vandaag eindelijk niet”, glunderde Lisa Nooren voordat ze haar tweede zilveren plak van dit kampioenschap ging ophalen.
Lisa Nooren met VDL Groep Sabech D’Ha. foto: Stoeterij Duyselshof

Lisa Nooren met VDL Groep Sabech D’Ha (archief)
FOTO: Stoeterij Duyselhof

De 19-jarige amazone reed in de finale met haar hengst VDL Groep Sabech D’Ha twee knappe foutloze proeven en klom in de eerste omloop al op van de dertiende plek naar een gedeelde tweede plaats, die ze vervolgens niet meer uit handen gaf. ,,Vooraf had ik niet gedacht nog kans op het podium te maken”, vertelt Lisa. ,,Ik nam me voor om mijn eigen rit te rijden en dan wel te zien waar ik zou eindigen. Ik ben echt heel blij hiermee.”

Zwaar
De eerste manche was zwaar en er werden veel fouten gemaakt. Uit de top tien kwamen zes ruiters met 12 of meer strafpunten over de streep en het klassement werd volledig door elkaar geschud.

Ook Sanne Thijssen, die als tweede geplaatste aan de ontknoping van het EK begon, kwam in de problemen aan het eind van haar eerste omloop met Con Quidam RB. De eerste van de driesprong ging eraf en ook op de laatste sprong viel er een balk. Met negen strafpunten zakte de teleurgestelde Sanne naar de zevende plek, die ze door vlekkeloze tweede ronde nog knap wist te verbeteren tot de ondankbare vierde plaats. Jens van Grunsven gaf aan het eind van de eerste manche op nadat zijn paard al veel fouten gemaakt had.

De enige ruiter die alle balken liet liggen was Guido Klatte met zijn paard Qinghai. De jonge Duitser won dan ook terecht de gouden plak. De Zwitserse Vladya Reverdin kreeg het brons omgehangen.

  • Uitslag Individuele finale Young Riders, EK Millstreet 2016
    1. Guido KLatte (Dui), Qinghai (v.Quidam de Revel), 0,12 strafpunten
    2. Lisa Nooren (Engis), VDL Groep Sabech D’Ha (v.Qredo de Paulstra), 8,38 strafpunten
    3. Vladya Reverdin (Zwi), Edion (v.Winner E), 9,32 strafpunten
    4. Sanne Thijssen (Sevenum), Con Quidam RB (v.Quinar), 10,02 strafpunten

Deel dit bericht