Topduo Gerco Schröder en London blijft eenheid dankzij Glock

  • 8 april 2014 18:23
door: redactie, 8 april 2014 18:23

blokjeLOCHEM | STEGEN.NET | KNHS
Het lijkt wel een wonder: topspringpaard London blijft behouden voor de Nederlandse springsport. Gaston en Kathrin Glock zijn de nieuwe eigenaar van de twaalfjarige hengst en verwelkomen Gerco Schröder in het Glock team.

Dit is zojuist door Glock bevestigd, zo meldt de KNHS. Dat betekent fantastisch nieuws voor de Nederlandse paardensport en zeker voor Gerco Schröder. Ook goed nieuws voor Wout Jan van der Schans die Capetown kan blijven rijden.

Gerco Schröder: ,,Ik ben zo ongelooflijk gelukkig dat ik er de juiste woorden niet voor vind. Dat de familie Glock het paard kon kopen en dat wij samen kunnen blijven is het mooiste geschenk dat ik maar kon wensen. ,,Dit is het ideale scenario voor mijzelf en ook voor Nederland, want Londen en ik kunnen voor Oranje blijven rijden. Ik ben gewoon happy!“

Ook Maarten van der Heijden, technisch directeur van de KNHS, is opgetogen. „Dit is fantastisch nieuws voor de sport. We kennen familie Glock als een zeer toegewijde sponsor en dit is geweldig. Ik will Gerco en Team Glock hier heel hartelijk mee feliciteren.“ Edward Gal en Hans Peter Minderhoud worden al langer ondersteund door de Oostenrijkse familie Glock.

Rob Ehrens, bondscoach van de Nederlandse springruiters is opgelucht. ,,Super. Geweldig dat London behouden blijft voor Nederland. Dit is een hele opluchting richting de Wereldruiterspelen komende zomer. Ik heb net met Gerco gebeld. Ik vind het heel goed hoe hij zich de laatste weken heeft opgesteld en het welzijn van London voorop heeft gesteld. Gerco kan London nu weer rustig opbouwen en dan overleggen we wanneer ik ze in ga zetten op wedstrijden.”

Goed nieuws ook voor Wout Jan van der Schans die zijn huidige toppaard Capetown, die net als London deel uitmaakte van de veiling, kan blijven rijden. ,,Ik ben er heel blij mee”, aldus de ervaren ruiter uit Nijkerk. ,,Ik heb twee partijen gevonden die Capetown voor me hebben gekocht. Ik zal later bekend maken wie dat zijn.”