archief
contact
+31 6 53239630

Bouw inrijhal bij manege Ter Apel flinke stap dichterbij

TER APEL – De bouw van een nieuwe inrijhal bij de manege in Ter Apel is een flinke stap dichterbij gekomen. De gemeente Vlagtwedde is bereid om twee ton te lenen aan het bestuur van manege De Kraalhoeve.
De manege in Ter Apel, met links de afgekeurde inrijhal, waarin zich pilaren bevinden.

blokjeTER APEL | STEGEN.NET
De bouw van een nieuwe inrijhal bij de manege in Ter Apel is een flinke stap dichterbij gekomen. De gemeente Vlagtwedde is bereid om twee ton te lenen aan het bestuur van manege De Kraalhoeve.

De manege in Ter Apel, met links de afgekeurde inrijhal, waarin zich pilaren bevinden.
De manege in Ter Apel, met links de afgekeurde inrijhal, waarin zich pilaren bevinden.

De nieuwe inrijhal is broodnodig, want in de oude hal staan pilaren en daarom kan de accommodatie niet meer voor officiële wedstrijden van de KNHS worden gebruikt. Er waren lange tijd plannen om op een andere locatie compleet nieuw te bouwen. Dat had te maken met de kwetsbare ligging van de huidige manege bij het Kloosterbos. Maar recentelijk werd duidelijk dat de manege toch op de huidige plek kan blijven.

Het bestuur heeft om eenlening gevraagd bij de gemeente en die wordt verstrekt, zo zegt wethouder René ter Horst. ,,Het gaat om twee ton. De eerste vijf jaar is de lening rente-en aflossingsvrij. We dragen ook voor een euro de grond over aan het manegebestuur.”

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share