Chaos op CH Drachten, organisatie vergaloppeert zich

Share
  • 17 juni 2014 08:26

door: Steven Stegen, 17 juni 2014 08:26

blokjeDRACHTEN | STEGEN.NET
Was het onervarenheid, was het hoogmoed of een schromelijke overschatting van het eigen kunnen? Feit is dat de organisatie van het eerste CH Drachten zich flink heeft vergaloppeerd. Het evenement mondde uit in een chaos. Veel ruiters hebben de buik er van vol.

Blik op de dressuurbanen in Drachten.

Blik op de dressuurbanen in Drachten.

Startlijsten voor finales die maar niet komen, te weinig vrijwilligers, onduidelijkheid en vooral een slechte communicatie, het zorgde voor een valse start van het nieuwe evenement. Vooral het late besluit om alle springrubrieken af te blazen is bij de ruiters slecht gevallen. Sommigen kwamen zelfs voor niets naar Drachten. ,,Als de bodem na een week van droogte dit nog niet kan hebben, dan vraag ik me af of de organisatie dan wel het “goede” terrein heeft uitgezocht”, aldus Ineke Wiegersma.

Vrijdagnacht pas hakte Jean-Marc van der Kallen de knoop door: geen springwedstrijden door de slechte staat van de piste. ,,Donderdag hebben we het er voorzichtig over gehad”, vertelde Van der Kallen. ,,Het verschil tussen de toplaag van het grasveld en die daaronder was te groot.”

De locatie naast het Fries Congres & Paardencentrum was al een noodgreep, want in eerste instantie stond het evenement bij datzelfde centrum gepland. Volgens Van der Kallen verviel die optie door ‘tijdelijke omstandigheden’. De besmettelijke paardenziekte droes zou daar op stal gewoed hebben.

online poll by Opinion Stage