Marc Houtzager met Sterrehof’s Uppity winnaar Grote Prijs NIC Assen

Marc Houtzager met Sterrehof’s Uppity winnaar Grote Prijs NIC Assen

12 oktober 2014 20:26 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

blokjeASSEN | STEGEN.NET
Marc Houtzager is zondag winnaar geworden van de Grote Prijs van Drenthe. De ruiter uit Rouveen pakte het hoofdnummer van het 59e Noordelijk Internationaal Concours met Sterrehof’s Uppity.

Van de 55 gestarte combinaties keerden er tien terug voor de barrage. Julian Kraaij was ook foutloos gebleven, maar moest zich afmelden vanwege een lichte blessure van Wings. Ook waren er drie deelnemers die wel foutloos bleven, maar een strafpunt kregen voor het overschrijden van de tijd.

In de barrage had Constant van Paesschen lange tijd de leiding met zijn schimmel Toscan de Sainte Hermelle, dankzij een foutloze rit in 37,46. Stefanie van den Brink deed een knappe poging en kwam met Ace tot 39,08. Daarmee hadden zij de plaatsen één en twee in handen. Maar Marc Houtzager maakte als achtste kanshebber korte metten met de leidende tijd van de Belg. Hij wendde kort en reed Sterrehof’s Uppity in 36,49 rond en dat bleek goed voor de overwinning. Houtzager klopte daarmee ook zijn vrouw Julia Kayser (4-38,89 met Sterrehof’s Caytano Z) en de Drentse Chantal Regter (4-45,98 met Calvia).

Houtzager was opgetogen. ,,Ik ben een vaste gast op het NIC en ben er ook al eens heel dicht bij geweest. Maar nu is het dan eindelijk eens gelukt.” De ruiter uit Rouveen vindt dat het NIC de opgaande lijn weer te pakken heeft, ,,maar ik zie zeker ook verbeterpunten. Ik ga daar graag met de organisatie in gesprek.”