Maureen Bonder noemt aannamebeleid NIC Assen ‘schandalig’

Share
  • 7 oktober 2014 09:01

door: redactie, 7 oktober 2014 09:01

blokjeSCHOONOORD | STEGEN.NET | RTV DRENTHE
Maureen Bonder, afgelopen zondag winnaar van de Grote Prijs van het CSI Salland, komt niet aan de start tijdens het NIC Assen. Ze weigert startgeld te betalen om aan het Drentse evenement deel te kunnen nemen, zo meldt RTV Drenthe.

Maureen Bonder

Maureen Bonder weigert te betalen voor een startplek op het NIC

Vorig jaar reed Bonder wel in de TT-hal, ze kreeg toen een wildcard. Ook toen was al duidelijk dat ze grote vraagtekens zet bij de manier waarop het deelnemersveld wordt ingevuld. Ook het publiek morde en begreep niet waarom er relatief veel onbekende en ook nog te onervaren combinaties uit diverse landen wel aan de start verschenen.

Bonder: ,,Ik vind dat het moet gaan om je resultaten. Ik heb, al zeg ik het zelf, best wel veel gedaan de laatste tijd. Ik heb gereden op Jumping Amsterdam, een vier sterren concours, ik heb een vijf sterren landenwedstrijd gereden. En als je dan op een twee ster in je eigen provincie niet mag rijden zonder te betalen, dat vind ik schandalig.”

Voorzitter Max Becherer legt de kritiek naast zich neer. ,,Natuurlijk is het jammer, maar het is haar eigen keus. Er zijn drie trajecten: via de bondscoach, via de KNHS of via sponsoring.”

De bijdrage van TV Drenthe

Poll: hoe kijk jij tegen deze situatie aan?