archief
contact
+31 6 53239630

Hans Peter Minderhoud en Glock’s Flirt rijden ‘beste kür ooit’

STOCKHOLM – Hans Peter Minderhoud was bijna lyrisch nadat hij met Glock’s Flirt knap tweede werd in de wereldbeker in Stockholm. ,,Het was misschien wel onze beste kür ooit”, aldus de ruiter uit Harskamp. Tinne Vilhelmson Silfvén won voor eigen publiek met Don Auriello.
Hans Peter Minderhoud werd met Glock´s Flirt tweede in de wereldbeker in Stockholm.
Hans Peter Minderhoud werd met Glock´s Flirt winnaar in de wereldbeker in Stockholm. FEI / RONALD THUNHOLM

blokjeSTOCKHOLM | STEGEN.NET | KNHS
Een prachtige tweede plaats was weggelegd voor Hans Peter Minderhoud bij de wereldbeker in Stockholm. Bij deze vierde wedstrijd van dit seizoen hoefde de ruiter uit Harskamp met Glock’s Flirt alleen Tinne Vilhelmson Silfvén met Don Auriello voor zich te dulden.

Hans Peter Minderhoud werd met Glock´s Flirt tweede in de wereldbeker in Stockholm.
Hans Peter Minderhoud werd met Glock´s Flirt tweede in de wereldbeker in Stockholm.
FEI / RONALD THUNHOLM

De eerste reactie van Hans Peter Minderhoud sprak boekdelen. ,,Met deze tweede plek ben ik super blij. Gisteren was het al helemaal top in de Grand Prix die we wisten te winnen, maar nu tweede? Echt dik tevreden!”.

Tinne Vilhelmson-Silfvén met Don Auriello
Tinne Vilhelmson-Silfvén won voor eigen publiek met Don Auriello.
FEI / RONALD THUNHOLM

Minderhoud gaf een analyse van zijn nagenoeg foutloze kür: ,,In de appuyementen werd geen foutje gemaakt, zowel de changementen om de twee als om de één liepen vlekkeloos en werden mooi groot naar voren gesprongen. In de stap was er de ontspanning die nodig was en in de piaffe bleef Flirt mooi constant en scoorden we ruime voldoendes. De pirouettes waren mooi klein en taktmatig zuiver. Voor mijn gevoel de beste kür tot nu toe met Glock’s Flirt”, vertelde Minderhoud, die er aan toevoegde dat dit paard nu van een welverdiende vakantie gaat genieten.

Uitslag Reem Acra FEI World Cup kür Stockholm:

1. Tinne Vilhelmson Silfvén (Zwe) – Don Auriello – 80.875%
2. Hans Peter Minderhoud (Harskamp) – Glock’s Flirt – 79.250%
3. Minna Telde (Zwe) – Santana – 76.550%

Tussenstand:

1. Fabienne Lütkemeier (Dui) – 54
2. Adelinde Cornelissen (Nijkerk) – 37
2. Agnethe Kirk Thinggaard (Den) – 37
2. Jessica von Bredow-Werndl (Dui) – 37
2. Hans Peter Minderhoud – 37
13. Daniëlle Heijkoop (Rotterdam) – 25
18. Edward Gal (Harskamp) – 20

Total
1
Shares
0 deel
0 deel
1 deel
0 Tweet
0 deel