Koninklijke onder­schei­dingen voor Drentse vrij­wil­ligers in de paarden­sport

Share
  • 26 april 2024 19:08

door: redactie, 26 april 2024 19:08
Coevorden | Exloo
stegen.net |

Bij de jaarlijkse lintjes­regen zijn ook vrij­willigers in de paarden­sport onder­scheiden. Zo werd Harm Gerding uit Sleen Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Gerding is al sinds 1990 vrij­williger en alles­kunner in de manege in Sleen.

De 77-jarige Gerding was bezig met het bewerken van de bodem toen burgemeester Renze Bergsma van Coevorden hem verraste. ,,Voor het eerst mocht ik iemand gekleed in overall een lintje opspelden”, memoreerde de burgemeester.

Harm Gerding komt met de ponywagen aan bij het gemeentehuis in Coevorden.

Gerding trok later nettere kleding aan en vertrok vervolgens met pony en wagen richting het gemeentehuis in Coevorden. Zo maakte hij een bijzondere entree, daarbij gadegeslagen door onder andere instructrice Marelle Koopman en Mike Brandt, de voorzitter van de net opgerichte stichting die de manege in Sleen wil gaan exploiteren.

In Exloo werd Jan Bischop Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding van burgemeester Jan Seton. Bischop is penningmeester van de stichting Hippisch Centrum Exloo.


Stegen.net deelt vanaf nu ook berichten via WhatsApp. Je bent dan nog sneller op de hoogte van updates. 

‎Volg het kanaal paardennieuws op WhatsApp: https://whatsapp.com/channel/0029VaET5QM0rGiO43XoEf2y

Volg ons via Telegram: https://t.me/paardennieuws