Iris van der Weijden springt met Asjemenou naar zege in L-finale Indoor Groningen

Iris van der Weijden springt met Asjemenou naar zege in L-finale Indoor Groningen

31 december 2014 15:22 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: < 1 minuut

blokjeZUIDBROEK | STEGEN.NET
De laatste concoursdag in 2014 van Indoor Groningen werd dinsdag afgesloten met de klasse L. In de grote finale van deze klasse eiste Iris van der Weijden met Asjemenou de overwinning op.

Iris van der Weijden met Asjemenou. Indoor Groningen

Iris van der Weijden met Asjemenou.
REINOLD LOWES

In de L-finale wisten 18 combinaties tot de barrage door te dringen. Parcoursbouwer Jos Brinkman had een pittige opgave neergezet, maar toch konden in de barrage nog weer negen nulrondes genoteerd worden. Henk Hooge zette met de ervaren Urlando van Yvonne van Dijk de snelste tijd neer, maar door een springfout moest hij zich tevreden stellen met de tiende plaats.

De snelste foutloze rit was voor Iris van der Weijden en Asjemenou. De combinatie van de Flevoruiters kwam na 33,07 seconden foutloos over de eindstreep. Aniek Diks, die we wel vaker in het Noorden zien schitteren, werd tweede met Dazard. Daarna volgden Suzan Schurer met Pcd Daan en Maureen Bonder met Filemon Hb.

Hangen aan een spijkerbroek
De Hang and Jump wedstrijd werd gewonnen door ruiter John van Zanten met als hanger Hessel Hoekstra. De winnaars wisten 1430 punten in een tijd van 79.52 te halen.

Bij de Hang and Jump wordt de tijd voor het puntenparcours bepaald wordt door de tijd dat een partner aan een spijkerbroek hangt. De volgorde van de te springen hindernissen wordt bepaald door de ruiter en elke hindernis mag zo vaak gesprongen worden totdat er een fout op deze hindernis wordt gemaakt.

https://instagram.com/p/xRQ9U4FigF