Jur Vrieling en VDL Zirocco Blue winnen wereldbeker in Oslo

Share
  • 19 oktober 2014 17:08

door: redactie, 19 oktober 2014 17:08

blokjeOSLO | STEGEN.NET | KNHS
Met een fantastische rit heeft Jur Vrieling zondag de eerste wedstrijd van de wereldbeker van dit seizoen gewonnen. De ruiter uit Holwierde pakte in Oslo de zege met de schimmel VDL Zirocco Blue NOP.

Vrieling leek niet zo snel te beginnen aan zijn barragerit, maar versnelde goed en stuurde heel kort voor een steilsprong en dat leverde hem de snelste tijd op. Marco Kutscher werd op een paar honderdste achterstand tweede met Cornet’s Cristallo. De derde plaats was voor Steve Guerdat en Nino des Buissonnets.

Jur Vrieling en VDL Zirocco Blue op weg naar de overwinning in Oslo.

Jur Vrieling en VDL Zirocco Blue op weg naar de overwinning in Oslo.

Jur Vrieling kon zijn geluk niet op. ,,Het lijkt wel alsof ik een een flow zit. Gistermiddag worden we tweede in de Grote Prijs op twee honderdste achterstand en nu winnen we de wereldbeker met zeven honderdste voorsprong. Dat is ruig. Alhoewel het er misschien niet zo uitzag werd Zirocco in het tweede gedeelte van het parcours iets sterk. Hij wordt dan iets heet. Daar moet ik nog iets meer rust in zien te krijgen. De hengst is erg fris, mede omdat hij een paar weken rust heeft gehad.”

Een prachtig debuut in de wereldbeker was er voor Bart Bles, die met Lord Dandro doordrong tot de barrage en daarin opnieuw foutloos bleef. Bles moest als eerste rijden en belandde uiteindelijk op een uitstekende vijfde plaats. Ook in de Grote Prijs eindigde de ruiter uit Babberich als vijfde.

Over het door de Italiaan Uliano Vezzani ontworpen parcours bleven van de 40 starters negen foutloos en noteerde een dozijn ruiters een springfout. Leopold van Asten tikte met VDL Groep Zidane tot tweemaal toe de voorste paal van een oxer uit de lepels. Piet Raijmakers jr. noteerde met Van Schijndel’s Eclips twintig strafpunten, terwijl Makel van der Vleuten met VDL Groep Sapphire de eindstreep niet haalde. Sapphire noteerde in de driesprong twee fouten, waarop Maikel besloot de strijd te staken.